• Home
  • Blog
  • Hoe kies je de juiste wol voor je nieuwe breiproject?

Hoe kies je de juiste wol voor je nieuwe breiproject?

Elke wolsoort heeft z'n specifieke eigenschappen. Speciaal daarom hebben we een lijstje opgesteld met zeven zomerse kwaliteiten. Van robuuste wol, perfect voor een origineel vaderdagcadeau, tot luchtige wol voor een zonnige ajourtop.

Ducale: soft en stylish

Ducale bestaat hoofdzakelijk uit katoen, en kreeg een vleugje lurex voor een schitterende toets. Brei er een lichte zomerse trui mee. Of gebruik Ducale als sparkling touch voor mouwen, boorden, kragen of inzetstukken. 

Ducale
Florine: luchtig en luxueus

Een kwart zijde, driekwart katoen: Florine is op-en-top natuurlijke wol. En dankzij haar lichtjes onregelmatige structuur ideaal voor beginners, want eventuele foutjes vallen amper op. Haak er een snel-klaar doorkijktop mee. 

Terna: stoer met spikkels

Terna, een mix van linnen en katoen, is een van de wolsoorten die het vaakst gebruikt worden voor ontwerpen voor mannen. Dit garen ademt, voelt aangenaam aan en geeft een stoere uitstraling aan je projecten. Als je nog op zoek bent naar een persoonlijk en origineel cadeau voor Vaderdag, dan weet je wat je te doen staat ... :) 

Verrassingseffect met Giglio

Kies Giglio als je al ettelijke brei-uren op je actief hebt. Haar structuur van ladderdraad zorgt voor verrassende resultaten waar je wel wat ervaring voor nodig hebt. Het resultaat is er dan ook naar: kijk eens hoe je zelfgemaakte zomertop eruit zou kunnen zien.

Giglio
Geef glans met Gong

Gong bevat zijde, en heeft daardoor een mooie natuurlijke glans. Wat dacht je van een gehaakte jurk in dit garen met luxueuze afwerking? Gong is ook aangewezen voor accessoires als sjaals of tasjes: dankzij de elegante textuur zien ze er nog mooier uit.  

Lia: zonnige uitstraling

Lia zit al lang in ons assortiment. En daar hebben we zo onze redenen voor. Ze is een slimme samenstelling van gemerceriseerd katoen en linnen en daardoor perfect voor de zomer. De mix van ecru en een gekleurde draad verdoezelt eventuele foutjes. Haak er deze toptop mee!

Lia
Thavil: sterk en kleurig lint

Als je een originele touch aan je breiwerk wilt geven, kies dan voor Thavil. Deze trendy wol combineert linnen en gemerceriseerd katoen. Dankzij het brede lint vallen eventuele foutjes amper op. Deze trui is een ideaal project voor beginnende breiers.

Ons overzicht van de beste zomerwol stopt hier, maar jouw creaties beginnen pas ... Toon ze ons en tag je foto's met #madewithveritas. Tot snel!