Breien en haken

Ook fan van deze gebreide cardigan?

Het Familie-breipakket is wegens succes online uitverkocht.
Stel zelf je pakket samen met onze Juliette wol, breinaalden & werkbeschrijving.

Selecteer je taal / Choisissez votre langue

Bekijk : 2 3

Producten 1-24 van 1054

Sorteer

Breien en haken

Breien en haken zijn en blijven razend populaire bezigheden. Door zelf een muts of een sjaal te breien of een deken te haken, kan je een mooi bedrag uitsparen. Daarnaast is haken of breien ook erg leuk als ontspanning en kan je hier urenlang lekker creatief mee bezig zijn. En om leuke haak- en breiwerkjes te maken, is goed materiaal essentieel. Gelukkig vind je een ruim aanbod aan brei- en haakaccessoires op veritas.be. Van klassieke naalden om te haken tot de beste wolmixen om te breien, wij hebben het allemaal. Breng een bezoek aan onze afdeling "haken en breien" en haal jouw favoriete brei- en haakartikelen in huis! 

Haken versus breien

Hoewel de termen "haken" en "breien" in de volksmond dikwijls door elkaar gebruikt worden, hebben ze toch niet helemaal dezelfde betekenis. Haken wordt doorgaans met slechts een naald gedaan, terwijl je om te breien steeds twee naalden nodig hebt. Zowel bij het haken als bij het breien, kan je met verschillende soorten steken werken, maar de haaksteken zijn doorgaans eenvoudiger om aan te leren. Daardoor is een haakwerkje meestal ook sneller af dan een breiwerkje. Let wel: gehaakte werken zijn zwaarder en dikker en vragen dus om meer garen dan breiwerken. 

Wat kan je allemaal haken?

Haken is een techniek die in de eerste plaats wordt gebruikt voor het maken van kleding en accessoires, zoals vestjes en sjaals bijvoorbeeld. Maar en zijn een heleboel toffe dingetjes die je met een haaknaald kunt maken. Een kleurrijke scrunchie voor jouw haar, een washandje met een leuk patroon of een gehaakt onderzettertje voor jouw glazen. Gehaakte woonaccessoires zijn trouwens ook altijd leuk als cadeautje. 

Breien voor beginners en gevorderden

Of je nu graag een start-to-knit kit wil samenstellen of een ervaren breier bent, op veritas.be vind je alles wat je nodig hebt voor jouw breiwerkjes. Maak je keuze uit talloze duurzame wolsoorten voor beginners en koop er een paar houten breinaalden bij of ga voor high-level handbreien en verwen jezelf met onze Juliette wol en een paar aluminium breinaalden van hoogwaardige kwaliteit. Van lekker warme sokken tot een toffe sjaal en een winterse cardigan, met de accessoires uit onze veelzijdige breiwebshop brei je het allemaal. 

Brei- en haakaccessoires bij Veritas

In jouw favoriete hobbywinkel Veritas vind je een extra groot aanbod aan traditionele en eigentijdse brei- en haakbenodigdheden, maar ook breitassen. Ben jij op zoek naar kleurrijke wol om te breien, mist jouw breitas een paar gebruiksvriendelijke breivisjes of wil je graag een paar kabelhaaknaalden? Van garen- en wolmixen die ideaal zijn om te haken en breien voor beginners tot speciale wolsoorten om te breien met natuurlijke materialen en haak- en breinaalden in alle uitvoeringen verkrijgbaar op de markt. Bij Veritas vind je alles wat je nodig hebt voor jouw haak- en breiprojecten voor thuis.