Voor de Absolute beginner - Juwelen maken

Kralen rijgen 2.0, dat is werken met Miyuki-kraaltjes. Maak er deze sierlijke oorbellen mee. Liever met een goudkleurig accent? Die uitvoering vind je ook op onze ideeënpagina's. 

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 43739_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Weefgetouw voor kralen

Kleur: 999
€ 12,99/stuk

Leuk en makkelijk: met dit weefgetouw maak je riemen, haarbanden, sleutelhangers, kettingen, armbanden en andere met kralen geweven projecten. Veel weefplezier!

Deze set bevat alles wat je nodig hebt om van start te gaan:

- 1 kralenweefraam

- 15 g kralen

- 13,7 m draad

- 2 naalden

- duidelijke instructies

 

Meer informatie
Aantal: 1

Miyuki Delica 11/0

Kleur: DB-1847/K30
€ 5,50/stuk
Ultra kleine cilindervormige beadwork kralen van het merk Miyuki om fijne patronen te weven. Je kan er sieraden mee maken of je kan ze gebruiken om je borduurwerk op te smukken of waarom niet om zelf wenskaarten te versieren. Verschillende kleuren zijn beschikbaar mat of blinkend, met of zonder parelmoereffect. Kies uit en maak jouw unieke work of art!Meer informatie
Aantal: 1

Miyuki Delica 11/0

Kleur: DB-10 / Z00
€ 3,50/stuk
Ultra kleine cilindervormige beadwork kralen van het merk Miyuki om fijne patronen te weven. Je kan er sieraden mee maken of je kan ze gebruiken om je borduurwerk op te smukken of waarom niet om zelf wenskaarten te versieren. Verschillende kleuren zijn beschikbaar mat of blinkend, met of zonder parelmoereffect. Kies uit en maak jouw unieke work of art!Meer informatie
Aantal: 1

Allesnaaigaren polyester 100 m

Kleur: 000
€ 2,45/stuk

Allesnaaigaren van superieure kwaliteit en met een zijdeachtige glans en beschikbaar in fantastische kleuren. Voor al je DIY-projecten of herstellingen. Geschikt voor alle stoffen en voor verschillende steken zowel voor naaien met de hand als met de machine. 

- Geschikt voor alle soorten stoffen

- Geschikt voor naaien met de hand en met de machine

- Beschikbaar in een breed kleurengamma

- Hoge breekbestendigheid

- Pluist niet tijdens het naaien

- Geschikt voor naaien met fijnste naald vanaf NM 60

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 70 - 90

Meer informatie
Aantal: 1

Oorbelhaakje 10 stuks

Kleur: Goud
€ 2,50/stuk

Met deze oorbelhangers maak je instant je eigen oorbellen. Met een bolletje met klein gaatje onder om pareltjes aan te hangen en zo je eigen creatie te maken.Snel aan de slag!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 26,94
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Weefgetouw voor kralen (No Color)
 • 1 x Miyuki Delica 11/0 (Groen/Kaki)
 • 1 x Miyuki Delica 11/0 (Zwart)
 • 1 x Allesnaaigaren polyester 100 m (Zwart)
 • 1 x Oorbelhaakje 10 stuks (Goud)

Hoe maak je het?

Maat: 4,5cm (6,5cm – 8cm)
Maak de draad vast op het weefgetouw op volgende manier (zonder de draad eerst te knippen, gebruik dus het spoeltje zelf):

 • Begin aan de linkerzijde, hou een stukje over van +/- 10cm
 • Trek de draad stevig over het weefgetouw naar de rechterkant, rond de knop
 • Keer terug naar de linkerkant, draai de draad hier ook rond de knop
 • Keer terug naar de rechterkant, hier ook terug rond de knop
 • Keer terug naar de linkerkant, en knip de draad af op +/- 10cm
 • Neem de 2 stukjes draad van 10cm en draai ze samen helemaal rond de knop zodat de draad stevig vastzit op het weefgetouw

Je hebt nu 4 draden op het weefgetouw staan.

Begin aan de rechterkant van je weefgetouw. 
Neem een nieuw stuk draad van +/- 50cm (60cm-70cm). Maak het ene uiteinde met een knoopje vast aan de onderste draad op het weefgetouw (+/- 5cm draad overlatend na het knoopje, zodat je deze draad achteraf mooi kan instoppen) en haal het andere uiteinde door de naald. Neem 3 zwarte Miyuki’s en rijg ze over de naald aan de draad. Haal de draad nu onderdoor de 4 draden op het weefgetouw, en duw met je vingers de 3 Miyuki’s omhoog tussen de 4 draden (elke Miyuki tussen 2 draden). Ga nu met de naald nog eens door de Miyuki’s, maar dit keer aan de bovenkant van de 4 draden op het weefgetouw. Let op dat je niet door de draden steekt.
Herhaal dit nog 10 keer, zodat je 11 rijen van 3 zwarte Miyuki’s krijgt.
Maak op dezelfde wijze 16 (26-36) rijen van groene Miyuki’s.
Ga hierna met je naald nog eens door de voorlaatste rij groene Miyuki’s, van de onderste Miyuki naar de bovenste Miyuki. Keer terug door in de laatste rij groene Miyuki’s enkel door de bovenste Miyuki te steken. Ga nu met je naald door het oogje van het oorbelhaakje en daarna door de onderste Miyuki van de laatste rij. Herhaal dit nog een keer. Let hier ook weer op dat je niet door de draden steekt. 
Stop de draad in door de naald door een paar voorgaande rijen te halen. Knip de rest van de draad af.

Haal je Miyuki-werkje van het weefgetouw door de draden aan de linkerkant terug los te halen van de knop (niet knippen!).
Aan de rechterkant van je werkje (de kant van de zwarte Miyuki’s) heb je nu 2 lussen. Aan de linkerkant van je werkje (de kant van de groene Miyuki’s) heb je nu 2 losse draden en 1 lus in het midden. Leg deze allemaal mooi open. 
Trek dan voorzichtig en traag maar stevig aan de bovenste losse draad van de linkerkant van je werkje. De bovenste lus aan de rechterkant van je werkje gaat zo aangetrokken worden en verdwijnen.
Doe hetzelfde met de onderste draad en lus. Op deze manier heb je aan de rechterkant van je werkje enkel nog maar het stukje draad over van het knoopje waarmee je begonnen ben. Stop dit draadje in door het een paar keer door een aantal rijen Miyuki’s te halen.
Stop ook de draadjes aan de andere kant van je werkje in.