Voor de Makers met ervaring - Naaien

Carnaval of een verkleedfeestje in het vooruitzicht? Deze superschattige vleermuiscape maak je met een beetje handigheid zelf!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 42617_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Katoen effen stof - per meter

Kleur: Zwart
€ 8,99/meter

Deze effen stof van 100% katoen is een heerlijke allrounder voor al je creaties. Een veelzijdige stof voor alle naaifans! Verkrijgbaar in een mooi kleurenpalet.

- Breedte 150 cm

- 100% katoen

Meer informatie
Aantal: 150cm

Biais effen 3m/20mm

Kleur: Zwart
€ 2,60/stuk

Om al uw textiel op een creatieve manier af te biezen; deze fantasie biais is 20mm breed en geplooid op 8/8 aan de achterkant.  Deze fantasie biais is van zeer hoge kwaliteit, de kleur van de stof die U afbiest komt niet door de biais.  Wordt vooral gebruikt om artikelen af te boorden. Bestaat in heel veel kleuren in onze winkels, wij bieden het hier aan in de kleuren die bij onze stofjes passen.

Meer informatie
Aantal: 1

Plakbare tussenvoering H250 - per meter

Kleur: Wit
€ 5,10/meter

- Stabiele tussenvoering voor banden, ceintuurs en knutselwerk.

- Geschikt voor soepele tot middelzware stoffen zoals katoen.

- Verwerking: het strijkijzer 5 à 6 keer gedurende 8 seconden langzaam met druk over elke plaats laten glijden en droog opstrijken.

- Stofbreedte 90 cm.

- 60% polyester - 40% cellulose (houtpulp).

Meer informatie
Aantal: 50cm

Allesnaaigaren polyester 200m

Kleur: 000
€ 3,75/stuk

Allesnaaigaren van superieure kwaliteit met een zijdeachtige glans en beschikbaar in een zéér uitgebreid kleurengamma. Voor al je DIY-projecten of herstellingen. Geschikt voor alle stoffen en voor verschillende steken zowel voor naaien met de hand als met de machine.

- Geschikt voor alle soorten stoffen

- Geschikt voor naaien met de hand en met de machine

- Beschikbaar in een zeer uitgebreid aantal kleuren

- Hoge breekbestendigheid

- Pluist niet tijdens het naaien

- Geschikt voor naaien met fijnste naald vanaf NM 60

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 70 - 90

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 150cm Katoen effen stof - per meter (Zwart)
 • 1 x Biais effen 3m/20mm (Zwart)
 • 50cm Plakbare tussenvoering H250 - per meter (Wit)
 • 1 x Allesnaaigaren polyester 200m (Zwart)

Hoe maak je het?

 • Teken eerst je patroondelen. De cape zelf is een kwart cirkel waarvan de halsopening ongeveer de helft van de halsomtrek is. De lengte kun je zelf bepalen! (Ons voorbeeld is 50 cm lang) Teken een geschulpte rand aan de zoom om de puntjes van de vleermuisvleugels te maken.Voeg 1 cm naadwaarde toe aan de halsopening, de zoom en de rand van de cape (het patroondeel wordt aan de stofvouw geknipt). Voor de kap teken je een patroondeel waarvan de halsrand overeenkomt met de halsrand van de cape, en de lengte en breedte groot genoeg is om rond het hoofd te passen. Als je je kunt baseren op een bestaande kap kan dit helpen! Verleng het stukje vooraan om een puntje te krijgen. Teken ten slotte een patroondeel voor de oren.
 • Knip de cape twee keer aan de stofvouw, de kap vier keer uit stof en de oren vier keer uit stof en twee keer uit vlieseline. 
 • Verstevig twee van de oren met vlieseline. Leg telkens een verstevigd en niet-verstevigd deel met de goede kanten op elkaar en stik rondom vast, maar laat de onderkant open. Keer en strijk plat.
 • Leg de delen van de kap met goede kanten op elkaar en stik de middennaad. Strijk open. Herhaal dit voor de andere twee kapdelen. 
 • Speld de halsrand van een kap aan de halsrand van een capedeel en stik vast. Strijk de naad plat. Herhaal dit voor de andere kap en het tweede capedeel, maar laat een opening in het midden van de halsnaad. Eén stuk cape met kap wordt de buitenkant, het andere stuk wordt de voering, en de opening is nodig om alles naar de juiste kant te kunnen keren.
 • Knip twee stukken biaislint van 30 cm, plooi ze dubbel en stik smal langs de rand door. Dit worden de striklintjes waarmee de cape sluit.
 • Leg de striklinten aan de halsnaad van het buitenste capedeel en speld vast. Leg het binnenste capedeel op het buitenste en speld vast rond de zoom, langs de voorste rand en de rand van de kap. Neem je tijd om precies te werk te gaan!
 • Stik rondom de hele cape. Knip alle naden bij en geef kleine knipjes in de geschulpte rand aan de zoom zodat de curves mooi uitkomen. Keer de cape naar de goede kant langs de opening in de halsnaad van de voering en strijk alles grondig plat.
 • Naai de opening in de halsnaad met de hand dicht.
 • Plooi de onderste randjes van de oren naar binnen, strijk en naai ze met de hand vast op de kap.