Naaien

Snel nog een tutu in elkaar steken voor een (verkleed)feestje? Dat kan! Volg onze instructies en die zwierige rok is zo klaar.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 39977_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Tule gekleurd - per meter

Kleur: Zwart
€ 4,50/meter

- Tule voor allerlei projecten zoals verkleedkledij, ideaal voor toneel of carnaval, voor decoratie-projecten (huwelijk, evenementen, ...) of als versteviging van uw zelfmaakmode (rokken, pofmouwen, ...). Deze tule is werkelijk ultraveelzijdig, relatief soepel en makkelijk te verwerken.

- Stofbreedte 160 cm.

Meer informatie
Aantal: 300cm

Elastiek voor taillebanden

Kleur: Zwart
€ 2,75/stuk

- Geweven sterke elastiek, geschikt voor creaties met taillebanden zoals rokken en broeken.

- Verschillende breedtes.

 

Meer informatie
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Canvas herbruikbare boodschappentas

Bedrukte tas van stevig canvas, perfect om al je creatieve spullen mee te nemen. De handvatten zijn lang genoeg om ze makkelijk over je schouder te dragen. Extra sterk, dankzij de verstevigde bodem. Perfect als alternatief voor een plastic zak.Meer informatie
€ 2,99/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 16,25
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 300cm Tule gekleurd - per meter (Zwart)
  • 1 x Elastiek voor taillebanden (Zwart)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

  • Meet hoe lang je de tutu wilt en knip de tule in stroken van die lengte + 2 cm, over de hele stofbreedte.
  • Naai de stroken tule aan de zelfkanten aan elkaar. Knip de naden bij. Afwerken of zomen hoeft niet, want tule rafelt niet!
  • Leg alle lagen van de tutu over elkaar en speld bovenaan samen. Het is een goed idee om de verschillende lagen ook aan elkaar te driegen, zo ben je zeker dat ze niet verschuiven.
  • Zet de steeklengte van je naaimachine op de langste steek en geef een recht stiksel langs de hele bovenste rand. Knip je draden niet af en stik ook niet achteruit bij het begin en einde. Dit stiksel gaan we gebruiken om de rok te fronsen. Eén rij fronsdraad werkt, maar met twee rijen boven elkaar krijg je mooiere en gelijkmatigere rimpels.
  • Trek aan de bovendraden om de stof te fronsen. Verdeel de rimpels gelijkmatig, en frons de stof tot de omtrek van de rok net iets groter is dan de heupomtrek. Anders wordt het moeilijk de rok nog aan te trekken.