Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Beginnende breiers zijn snel weg met de weefsteek. En je maakt er mooie dingen mee, zoals dit meisjesvestje. Kies eens een andere kleur: dat zal ze ook leuk vinden…

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 30719_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Glitz

Kleur: Beige
€ 2,00/stuk

Breigaren met glitterdraadje en witte spikkels. Mooi voor zomerse breiwerken die een vleugje glamour kunnen gebruiken.

- 60% katoen - 30% acryl - 5% polyester - 5% nylon

- Naalddikte 3,5 - 4 mm

- Breien en haken

Meer informatie
Aantal: 4

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 4,5 mm€ 4,20/stuk

Wolnaalden nr. 1-3-5

Met wol- of maasnaalden kan je je breiwerkje mooi afwerken. Deze naalden zijn dikker en hebben een groter oog dan gewone naainaalden waardoor je dikkere draad of wol moeiteloos kan inrijgen. - 3 stuks op kaart: nr. 1, nr. 3 en nr. 5.Meer informatie
Maat: One size€ 2,60/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Kies

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 4 x Glitz (Beige/Ecru)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
maat

8 jaar

stap 2
gebruikte steken

Halve weefsteek:

1ste rij: * brei 1 steek recht, draad naar voor, 1 steek op averechte manier overzetten van de linker- naar de rechterbreinaald zonder te breien, draad naar achter *, herhaal van * tot * tot einde van de rij 2de rij: brei alle steken averecht 3de rij: * draad naar voor, 1 steek op averechte manier overzetten van de linker- naar de rechterbreinaald zonder te breien, draad naar achter, brei 1 steek recht *, herhaal van * tot * tot einde van de rij 4de rij: brei alle steken averecht

Gehaakte vasten

stap 3
stekenverhouding

10 x 10 cm = 19 steken x 32 rijen in halve weefsteek.

stap 4
zo maak je het

Rugpand

Zet 100 steken op en brei in halve weefsteek verder tot een hoogte van 37 cm.

Kant alle steken los af.

 

Voorpanden

Rechter voorpand

Zet 43 steken op en brei in halve weefsteek verder tot een hoogte van 21 cm.

Kant in de volgende rij de eerste 6 steken af en brei de rij uit.

Brei verder tot een hoogte van 37 cm.

Kant alle steken los af.

 

Linker voorpand

Brei zoals de rechter voorpand maar in spiegelbeeld.

 

Afwerking

Haak 5 rijen vasten op het rechtervoorpand over een breedte van 16 cm vanaf de plaats waar de 6 steken werden afgekant tot aan de bovenkant van het voorpand. De vasten worden dus in de andere richting gehaakt dan de steken die gebreid werden. Je haakt dus in verticale richting t.o.v. de gebreide rijen.

Naai de zijkant van de 5 rijen vasten vast aan het stukje waar de gebreide steken werden afgekant. Bevestig hierop een knoop.

Doe dit ook zo bij het linkervoorpand maar naai enkel de bovenkant van de zijkant van de 5 rijen vasten vast aan het afgekante stukje zodat een ‘knoopsgat’ ontstaat (dus met slechts 1 of 2 steken).

Maas de zijnaden van het rugpand vast aan de zijnaden van de voorpanden over een hoogte van 21 cm. Zo ontstaan armsgaten.

Haak tenslotte nog aan beide armsgaten 5 toeren vasten.

Stop de eindjes in.