Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Zo mooi is een honingraatpatroon, ook voor een kleinemeisjestrui. De wit-roze strook onderaan geeft er een speels accent aan.     

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 37093_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Catania denim

Kleur: 0130
€ 3,75/stuk

Het klassieke Catania-garen is nu ook beschikbaar in trendy denimkleuren met een meer verwassen look. In tegenstelling tot Catania zijn deze denimkleuren niet germerceriseerd, wat het garen een matte uitstraling en een zeer zacht gevoel geeft. De dikte van het garen is dezelfde als die van Catania. Je kan dus dezelfde patronen gebruiken. Het garen is beschikbaar in verschillende kleuren.

- 100% katoen.

- Naalddikte 2,5 - 3,5 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

- Om de kleurvastheid te garanderen is het belangrijk dat de aangeraden wastemperatuur van 40° gerespecteerd wordt. Niet warmer, maar ook niet kouder.

 

Meer informatie
Aantal: 5

Catania denim

Kleur: 0102
€ 3,75/stuk

Het klassieke Catania-garen is nu ook beschikbaar in trendy denimkleuren met een meer verwassen look. In tegenstelling tot Catania zijn deze denimkleuren niet germerceriseerd, wat het garen een matte uitstraling en een zeer zacht gevoel geeft. De dikte van het garen is dezelfde als die van Catania. Je kan dus dezelfde patronen gebruiken. Het garen is beschikbaar in verschillende kleuren.

- 100% katoen.

- Naalddikte 2,5 - 3,5 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

- Om de kleurvastheid te garanderen is het belangrijk dat de aangeraden wastemperatuur van 40° gerespecteerd wordt. Niet warmer, maar ook niet kouder.

 

Meer informatie
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 3,5 mm€ 3,65/stuk

Aluminium rondbreinaald met flexibele kunststofdraad 40cm

Sokken, een kraag of een muts breien is eenvoudig met 2 rondbreinaalden. Dé oplossing voor wie niet graag breit met 5 breinaalden zonder knop. En omdat je vanuit je polsen werkt, heb je sowieso een betere houding. Deze rondbreinaald met flexibele kunststofdraad bestaat in verschillende lengtes en diktes, voor grotere en kleinere breiwerken. Met deze rondbreinaalden brei je ook zonder naad, een echte troef!

Meer informatie
Maat: 3,5 mm€ 6,19/stuk

Wolnaalden nr. 1-3-5

Met wol- of maasnaalden kan je je breiwerkje mooi afwerken. Deze naalden zijn dikker en hebben een groter oog dan gewone naainaalden waardoor je dikkere draad of wol moeiteloos kan inrijgen. - 3 stuks op kaart: nr. 1, nr. 3 en nr. 5.Meer informatie
Maat: One size€ 2,49/stuk

Canvas herbruikbare boodschappentas

Bedrukte tas van stevig canvas, perfect om al je creatieve spullen mee te nemen. De handvatten zijn lang genoeg om ze makkelijk over je schouder te dragen. Extra sterk, dankzij de verstevigde bodem. Perfect als alternatief voor een plastic zak.Meer informatie
€ 2,99/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 22,50

Kies

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 5 x Catania denim (Roze/Fuchsia)
  • 1 x Catania denim (Beige/Ecru)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
maat

6-7 (116-122)

stap 2
gebruikte steken

Boordpatroon in heeng en terugg nld:

aantal steken deelbaar door 4 + 2 kants.

In de 1e terugg nld na de kants met 1 s av beginnen, dan 2 s recht, 2 s averecht afwisselend breien en met 2 s recht, 1 s av, kants eindigen. in heeng nld de s breien zoals ze zich voordoen.

 

Boordpatroon in toeren:

aantal steken deelbaar door 4.

  1. s recht, 2 s averecht afwisselend breien.

 

Honingraatpatroon:

aantal steken deelbaar door 6 + 5 s + 2 kants.

Volgens breischema breien. De heeng nld van rechts naar links lezen, de terugg nld van links naar rechts. De s zijn zo getekend zoals ze er aan de voorkant uitzien.

Na de kants het pg van 6 s herhalen, eindigen met 5 s na het pg, kants.

De 1e tot 14e nld 1x breien, dan de 3e tot 14e nld herhalen.

 

Kantsteken (knoopjesrand):

In heeng en terugg nld alle kants recht breien.

 

1 s zichtbaar minderen:

Aan het begin van de nld na de kants 2 s recht overgehaald samenbreien (1 s recht afhalen, 1 s recht breien, de afgehaalde s overhalen). Aan het einde van de nld vóór de kants 2 s recht samenbreien.

 

av                    = averecht

br                    = breien

heeng             = heengaande

kants              = kantsteek

m                     = meter

nld                  = naald

pg                    = patroongedeelte

s                       = steek (steken)

t                       = toer (en)

terugg           = teruggaand

stap 3
stekenverhouding

Honingraatpatroon: 26 s en 38 nld = 10 x 10 cm.

Als het proeflapje niet klopt, de dikte van de naald aanpassen.

stap 4
zo maak je het

De gegevens voor de maten staan in verschillende kleuren van de kleine maat naar de grote maat achter elkaar. Als er slechts 1 getal staat, geldt dit voor alle maten.

 

ACHTERPAND

Met koraal 94 s opzetten en 4 cm in boordpatroon volgens de uitleg breien, daarbij in de laatste terugg nld mooi verdeeld 3 s meerderen = 97 s.

Dan volgens het breischema met twee kleuren (zie breischema) in honingraatpatroon breien, daarbij de s als volgt indelen: kants, 15x het pg van 6 s, 5 s na het pg, kants.

Na 50 nld (= ca. 13 cm) het honingraatpatroon met koraal verder breien.

 

ARMSGATEN

Na 21 cm vanaf de boord met de minderingen voor de armsgaten beginnen.

Aan weersz 1x 3 s afkanten, dan in elke 2e nld 5x 1 s zichtbaar minderen = 81 s.

 

SCHOUDERS

Bij 15 cm voor het armsgat aan weerszijden in elke 2e nld 2x 5 s en 2x 6 s afkanten.

 

HALSRAND

Tegelijkertijd in 15 cm vanaf hoogte armsgat de middelste 21 s afkanten en beide kanten apart verder breien. Voor de ronde halsrand in elke 2e nld nog 4x 2 s afkanten.

Totale lengte = ca. 42 cm.

 

VOORPAND

Net als het achterpand breien, echter met een lagere halsrand.

 

HALSRAND

Na 36/42/48/55 cm vanaf de opzet de middelste 15 s afkanten en beide kanten apart verder breien. Voor de ronde halsrand in elke 2e nld nog 1x 3 s, 1x 2 s en 6x 1 s afkanten.

 

SCHOUDERS

In 15 cm voor het armsgat net als bij het achterpand breien.

Totale lengte = ca. 42  cm.

 

MOUWEN

Met koraal 42  s opzetten en 3 cm in boordpatroon volgens de uitleg breien, in de laatste terugg nld mooi verdeeld 1 s meerderen = 43 s.

Dan met koraal volgens het breischema in honingraatpatroon breien, daabij de s als volgt indelen: kants, 6x het pg van 6 s, 5 s na het pg, kants.

 

SCHUINE RANDEN

Aan weersz vanaf het boordje in elke 8e nld 4x 1 s en in elke 6e nld 12x 1 s volgens het patroon meerderen = 75 s.

 

MOUWKOP

Na 29 cm vanaf het boordje aan weerszijden 1x 3 s afkanten, dan in elke 2e nld 6x1 s en 1x 2 s, 1x 3 s en 4x 4 s afkanten, dan in de volgende nld de resterende 15 s afkanten.

Totale lengte = 39 cm.

 

De 2e mouw hetzelfde breien.

 

AFWERKING

De panden spannen, vochtig maken en laten drogen.

De schoudernaden sluiten. Dan de mouwen inzetten en de mouwnaden en zijnaden sluiten.

 

HALSBIES

Met de rondbreinld met koraal bij de halsrand 98 s opnemen en in het rond sluiten en 3 cm in boordpatroon breien, dan alle s afkanten, daarbij recht breien.

 

Met de borduurnaald alle draden instoppen.