Voor de Absolute beginner - Juwelen maken

Zo’n hip etnisch armbandje maak je zelf! Het is even je hoofd erbij houden, maar het eindresultaat zal op veel bewonderende blikken kunnen rekenen…

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 34879_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Hoe maak je het?

stap 1
dit heb je nodig

Weefgetouw voor kralen

Miyuki Delicia 11/0 in kleuren:

  • Wit DB-200/A00
  • Hevig blauw DB-726/I20
  • Licht turkoois DB-2122/A97
  • Rood DB-723/E00

1 karabijnslotje, zilverkleurig

2 eindstukken 7mm, zilverkleurig

Hasulith juwelenlijm

stap 2
zo maak je het

MAAT

Breedte = 1 cm

Hoogte = 16 cm

 

Knip 8 draden van ongeveer 35 cm (om een armband met 7 parels in de breedte te maken, moet je 8 draden spannen op het weefgetouw). Maak aan beide zijden met alle draden samen een knoop op ongeveer 7 cm van beide einden. Span de draden op het weefgetouw.

Rijg de parels volgens de kleuren van het telpatroon rij per rij op de parelnaald en naai ze vast tussen de draden op het weefgetouw: leg eerst de 7 parels aan de onderkant van de draden tussen de draden, hou ze vast met je vinger en rijg de draad aan de bovenkant van de draden doorheen de parels. Herhaal dit rij per rij volgens het telpatroon. Als het telpatroon helemaal uitgevoerd is, herhaal het nog 1 x.

Haal de draden van het weefgetouw. Maak per twee draden een knoopje. Knip de draadjes af.

Breng een beetje lijm aan op de uiteinden en op de eindstukken. Bevestig de eindstukken aan de beide zijden. Bevestig aan het éne eindstuk een karabijnslotje en aan het andere uiteinde een ringetje.

Tutorial