Voor de Absolute beginner - Breien & haken

De tijdloze gerstekorrelsteek leent zich ook perfect voor een kussen. Even je hoofd erbij houden - recht averecht, recht averecht, ... - en klaar!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 36975_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Pluis-resistente Apilou

Kleur: B20 Ecru
€ 3,99/stuk

Op zoek naar zacht garen dat geen pluisjes vertoont? Je hebt het gevonden! Deze Apilou is behalve streelzacht ook speciaal behandeld om pluis-resistent te zijn. Dit betekent dat er bij gebruik geen pluisjes tevoorschijn komen, en mocht er toch een klein pluisje verschijnen, dan verdwijnt dat bij het wassen want Apilou is ook machine-wasbaar. Je item gemaakt met Apilou blijft er dus altijd als nieuw uitzien. Uitermate geschikt om kinder- en babyspullen te realiseren!

- 100% anti-pilling acryl.

- Naalddikte: 3,5 mm - 4 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 2

Blinde rits - 3mm

Kleur: 576
€ 2,80/stuk

Dit is een hoge-kwaliteitsrits voor pantalons, rokken en jurken, maar ook voor kussens, enz. Bij een onzichtbare of blinde rits zie je na het innaaien alleen de schuiver van de rits nog langs de buitenkant. Gebruik de naaivoet voor blinde ritsen om de rits makkelijker en mooi in te naaien met de naaimachine. Beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

- Niet deelbaar

- 1 schuiver

Meer informatie
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaalden 1p. 40cm

Basisbreinaalden van aluminium, ontworpen voor Veritas. Instapprijs. Een must have voor beginnende breisters.Meer informatie
Maat: 4 mm€ 3,00/stuk

Wolnaalden nr. 1-3-5

Met wol- of maasnaalden kan je je breiwerkje mooi afwerken. Deze naalden zijn dikker en hebben een groter oog dan gewone naainaalden waardoor je dikkere draad of wol moeiteloos kan inrijgen. - 3 stuks op kaart: nr. 1, nr. 3 en nr. 5.Meer informatie
Maat: One size€ 2,49/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 10,78
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 2 x Pluis-resistente Apilou (Beige/Ecru)
  • 1 x Blinde rits - 3mm (Grijs)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
maat

40 X 40 cm

stap 2
gebruikte steken

Gerstekorrelsteek

  • 1ste rij: afwisselend 1 rechte en 1 averechte steek breien
  • 2de rij: afwisselend 1 averechte en 1 rechte steek breien (recht boven averecht en averecht boven recht)
stap 3
stekenverhouding

10 x 10 cm = 23 steken x 40 rijen met breinaalden 4 mm in gerstekorrelsteek.

stap 4
zo maak je het

Zet 93 steken op en brei gerstekorrelsteek tot je een hoogte van 80 cm bereikt hebt. Begin en eindig elke naald met een rechte steek. Kant alle steken losjes af.

 

afwerking

Plooi je lap van 80 X 40 cm dubbel zodat je een vierkant krijgt van 40 X 40 cm en naai de zijnaden dicht met een wolnaald.

Naai in de opengebleven zijde een blinde rits