Djuna Moens - food- en decostyliste, echte DIY’er

Djuna Moens (30) is geïnspireerd en gepassioneerd door alles wat te maken heeft met interieur en eten. Combineren van kleur en compositie tot een perfect beeld, dat is haar ding. Stylen is haar job, maar ook een passie.

Altijd op zoek naar spullen met een verhaal

Ik hou van: “Spullen, rare hebbedingen, mooie kleuren, alles wat me op een of andere manier inspireert. Die verzamel ik, combineer ik in mijn styling of stal ik thuis uit als een soort van rariteitenkabinet.”

Ik word gelukkig van: “Kleuren en spullen tot composities combineren. Dat is mijn passie.”

Inspiratie vind ik: “In alledaagse dingen. Dat kan gaan van een kopje in een mooie kleur op de rommelmarkt of een afgebladderde oude deur tot een goedgekleed persoon.”

Ik ben gek op: “Geleefde dingen, spullen waarvan je ziet dat ze al iets meegemaakt hebben. In mijn werk als stylist combineer ik voorwerpen zodat ze een verhaal vertellen en daar heb ik best veel voor over. Zo kan ik op de rommelmarkt de hele dag met een oude deur zeulen omdat die de pérfécte kleur heeft als ondergrond voor een foodbeeld dat ik wil maken.”

Creaties voor Atelier Veritas: “Ik mocht de tote bags pimpen. Een superopdracht, want dat is net als een leeg doek: alles kan. Als maker voor Veritas is het net alsof je mij loslaat in een snoepwinkel. Al die kraaltjes, bollen wol, linten, stofjes,… En dan verven, strijken, knippen, naaien… Ik heb me uitgeleefd!”

Mijn favoriete ontwerp voor Atelier Veritas: “De bohemian tote bag, met de pompons en kwastjes. Ik wilde kleuren die aan tropische oorden doen denken en fel zijn, zonder te schreeuwen. Ik zie de tas al deze zomer, gecombineerd met een eenvoudige jurk en naturelkleurige leren sandalen.”

Meer Djuna? www.djunamoens.be