Voor de Makers met veel ervaring - Naaien

Een baret met een verrassing. Als je ze schuin zet, zie je het patroon pas helemaal: een mix van sierlijke ruiten met fleurige rozen.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 42595_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Baret van wol

Kleur: Blauw
€ 14,99/stuk

Ga voor de klasse en de elegantie van een echte Parisienne, met deze zachte baret. Ze is gemaakt van 100% wol en houdt je dus lekker warm in de winter. Bovendien is dit model ook lief voor je kapsel! Bonjour, ma belle...

 

Meer informatie
Aantal: 1

Transparante draad 200 m

Kleur: 111
€ 3,40/stuk

Erg handig, dit transparante garen. De kleur past zich namelijk aan aan de kleur van de stof. Vooral ideaal wanneer je met een veelkleurige stof werkt of om stoffen in verschillende kleuren aan mekaar te naaien. Ook perfect om onzichtbare zomen te stikken. Van hoge kwaliteit.

- Hoge breekbestendigheid

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 60

Meer informatie
Aantal: 1

Patch met rozen 11x16cm

Kleur: Rood
€ 5,99/stuk

- Deze patch met rode rozen is ideaal om je jeans, trui of jasje een vintage romantische toets te geven! Handig ook om op een leuke manier vlekken of scheurtjes te verbergen.

- Geborduurde boord.

- Opnaaibaar en opstrijkbaar.

- Lees voor gebruik goed de instructies op de achterzijde van de verpakking. 

Meer informatie
Aantal: 1

Staafjes parels 6 mm

Kleur: 8320
€ 3,00/stuk
Deze leuke parels hebben de vorm van een lang staafje en geven een extra dimensie aan je creaties. Ideaal dus om juwelen en accessoires met te maken of om je kleding met te versieren. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Rocaille-parels 0,9mm

Kleur: 4500
€ 3,00/stuk
Deze rocaille kralen zijn de kleinste glaskralen, goed voor de fijnste werkjes! Ze zijn gemaakt van glas en daardoor erg stevig. Met rocailles kunt u eindeloos creëren en de meest bijzondere sieraden maken. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Hot fix deco tool

Kleur: 000
€ 24,99/stuk

- Met deze professionele hotfix-applicator maak je de mooiste creaties. Inclusief 7 verschillende opzetstukjes voor strassteentjes, parels, nailheads en metalen studs. De verschillende soorten steentjes zijn voorzien van een lijmlaagje, dat lijmkracht krijgt nadat het is verwarmd door de hotfix-applicator. Zodra de lijm is afgekoeld, zit het steentje vast. - Geschikt voor bijna iedere ondergrond: karton, papier, hout, stof (wasbaar tot 60 graden), tule, metaal, satijn en wol. Ook ideaal voor scrapbookers als snelle manier om papier te decoreren. - De Hot-fix Deco heeft een aan/uit knop, een houdertje om hem veilig even neer te leggen, een zachte grip met hittebeschermkapje. De opwarmtijd bedraagt ongeveer 4 minuten. Lijmen van een steentje duurt ongeveer 10 seconden.

Meer informatie
Aantal: 1

Ronde strassteentjes 4mm

Kleur: Licht roze
€ 5,99/stuk

Hou je wel van een beetje glitter? Gebruik deze opstrijkbare strassteentjes dan om je T-shirt, broek of trui te pimpen. Mét glamour-garantie!

- 20 stuks

- Opstrijkbaar

- Lees aandachtig de gebruiksaanwijzing

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Naainaald lang n.11 met goudkleurig oog

De ene werkt liever met kortere naalden, de andere liever met langere. Deze set van 20 naainaalden n°11 zijn lang, en hebben een volmaakt glad, goudkleurig oog, wat het inrijgen van het garen vergemakkelijkt. Van vernikkeld staal, zodat ze niet buigen of breken.

- 20 stuks op kaart: n.11

- 32 mm x 0,50 mm

Meer informatie
Maat: One size€ 2,10/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Baret van wol (Blauw)
 • 1 x Transparante draad 200 m (Transparant)
 • 1 x Patch met rozen 11x16cm (Rood)
 • 1 x Staafjes parels 6 mm (Groen/Kaki)
 • 1 x Rocaille-parels 0,9mm (Rood)
 • 1 x Hot fix deco tool (No Color)
 • 1 x Ronde strassteentjes 4mm (Licht roze)

Hoe maak je het?

 • Strijk de applicatie volgens de gebruiksaanwijzing op de rand van de plat gevouwen baret. Het groene blad en het kleine roosje raken net niet de rand.
 • Haal een stuk transparante draad door de naald en vouw dubbel. Leg er onderaan een knoopje in.
 • Steek de naald onder het garen door, in de onderste hoek van een blaadje. Dus op de applicatie, niet erdoorheen. Haal de naald door het lusje voordat je helemaal doortrekt. Herhaal dit voor elk setje blaadjes.
 • Maak op dezelfde manier een aanhechting op de rozenblaadjes.
 • Neem voor de blaadjes telkens 1 staafje. Voor de rozen neem je telkens twee, drie of vijf kraaltjes op de naald. Leg ze in de gewenste richting en steek dan de naald terug naar het beginpunt. Steek de naald nogmaals door de kraaltjes.
 • Ga van daaruit onder de draden door naar het volgende punt waar je kraaltjes wilt toevoegen. Werk enkel op de binnenste blaadjes van de rozen.
 • Het kan soms handig zijn om een vingerhoed te gebruiken.
 • Herhaal dit voor alle rozen. Behalve de rozenknopjes.
 • Trek vanaf de applicatie een witte lijn schuin naar beneden tot aan de rand. Trek parallelle lijnen met een tussenruimte van vier cm. Trek nu in de andere richting witte lijnen zodat er een ruitmotief ontstaat. Rijg de lijnen lichtjes na met rijgdraad
 • Rijg zoveel staafjes aan een draad als nodig om een witte lijn volledig te borduren. Van rand tot rand.
 • Bevestig de draad aan het beginpunt met een knoopje. Werk het draadeinde weg door de naald horizontaal door de stof te steken.
 • Leg de draad met staafjes over de witte lijn en veranker met een speldje. Draai je draad een paar keer om de speld, dan blijft de draad mooi op de witte lijn.
 • Hecht vervolgens een nieuwe draad aan, op hetzelfde punt als je draad met staafjes begint. Steek door de stof naar het einde van het eerste staafje. Zet vast met een steekje, door je naald naar het einde van het volgende staafje te steken. Leg aan het einde van de witte lijn een knoopje met beide draden. Knip je draad met staafjes door en steek het draadeinde horizontaal door je stof.
 • Steek wanneer gewenst de andere draad nog een keer volledig terug door alle staafjes om ze strakker in lijn te houden. Hecht je draad af.
 • Voor de mooiste kruisingen van staafjes haal je best je draad met staafjes onder de al vastgenaaide draad met staafjes door.