Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Hou er je oren warm mee, of je wilde haren in toom. Celeste breien gaat snel: maak 'm gerust in verschillende kleuren om te kunnen afwisselen!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 47543_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Celeste

Kleur: Lichtroze/Rose Clair
€ 2,99/stuk

De mooiste creaties maak je met de mooiste wol natuurlijk. Brei of haak met deze fijne merino kwaliteit een cosy cardigan of coole trui voor jezelf of een van je gezinsleden. 

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 6 mm€ 5,30/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x Celeste (Licht roze)

Hoe maak je het?

Stap 1
dit heb je nodig

Kies een kleur naar keuze:
2000010048717 Celeste oker
2000010048700 Celeste lichtroze
2000010048694 Celeste petrol
2000010048687 Celeste ecru
2000010048670 Celeste blauw

2000001020975 breinaalden  40 cm  6mm
 

Stap 2
gebruikte steken
  • Kantsteek

Elke eerste steek van de rij recht breien, elke laatste steek van de rij averecht afhalen zonder te breien.

  • Fantasiesteek

1e rij: afwisselend 2 steken averecht en 1 steek recht breien. 
2e rij en alle volgende rijen: de steken breien zoals ze zich voordoen (recht boven recht en averecht boven averecht).
 

Stap 3
zo maak je het
  • Zet 22 steken op (veelvoud van 3+1 steek) - in totaal 11 cm breed. Brei in fantasiesteek en begin en eindig met de kantsteek. 
  • Zet op een hoogte van 21 cm de eerste 11 steken op een hulpnaald. Je hebt nu 11 steken op de hulpnaald en 11 steken op de oorspronkelijke naald. Brei elke naald apart verder tot een lengte van 7 cm. Maak met deze 2 breistukjes een twist, doe dit door de 11 steken op de hulpnaald achter de 11 steken op de oorspronkelijke naald te zetten. Brei de steken op naald zoals ze zich voordoen, zorg dat je begint met een rechte steek. Brei de laatste steek op de oorspronkelijke naald samen met de eerste steek op de hulpnaald, dit doe je om het patroon te laten uitkomen. Maak op het einde van de naald nog een extra steek in de laatste steek. Dit doe je door de steek eerst averecht te breien, vervolgens de draad naar achteren te brengen en een rechte steek in dezelfde steek te breien.
  • Brei verder in fantasiesteek tot een totale hoogte van 49 cm.

 

  • Afwerking
  • Maas de band samen aan de uiteinden. Stop de draadjes weg.