Selecteer je taal / Choisissez votre langue

Hoedje af, mutsje op!

Tijd voor wat warmer geschut: je zomerhoedje maakt plaats voor de beanie. Deze iconische muts wordt jouw must-have deze winter. Heb je een favoriete wol maar geen patroon om een muts te breien? Dan hebben wij de oplossing: de beanie kan je maken met alle mogelijke wolsoorten.

Voordelen van dit model

- Je kan alle breigarens gebruiken

- 1 eenvoudige werkbeschrijving

- De tabel is jouw tool om te starten aan je breiproject. Wij vertrekken altijd vanuit de kolom met de wol. Bepaal je liever eerst de naalddikte of de stekenverhouding? Dat kan! Ga naar de tabel ->


TIPS!

- Schrikken de rondbreinaalden je nog wat af? Lees dan zeker deze blog met handige tutorials.

- Je kan de muts eerst plat breien, nadien naai je ze dan samen. Let wel op dat je een steek extra opzet, zodat je de muts mooi kan dichtmazen zonder dat deze te klein wordt.

- Vind je de boord toch iets te los? Dan is het aan te raden om die in een kleinere naalddikte te breien. Zo wordt de boord steviger en blijft die zeker goed zitten!

 


Welke wol? Elke wol!

 

Wol: zoek de wol op in het schema en bepaal zo de naalddikte en stekenverhouding. Staat de wol in verschillende kolommen vermeld? Hou dan rekening met het volgende: kleinere naalddikte = strakke muts, grotere naalddikte = lossere muts.

 

Stekenverhouding: brei een proeflapje met de wol en naalden die je wilt gebruiken. Meet dan 10 cm op het proeflapje en tel hoeveel steken dit zijn. Zoek het dichtstbijzijnde getal in de juiste rij van het tabel. Zo beslis jij welke werkbeschrijving je zal volgen.

 

Naalddikte: brei je jouw favoriete wol graag met een bepaalde naalddikte? Kies dan op basis hiervan welke werkbeschrijving je wilt volgen. We raden je aan om toch nog een proeflapje te maken zodat je de juiste stekenverhouding kan bepalen. Staan er verschillende naalddiktes vermeld? Hou dan rekening met het volgende: kleinere naalddikte = strakke muts, grotere naalddikte = lossere muts.

De uitzondering bevestigt de regel: bij sommige wolkwaliteiten is het belangrijk om naar de juiste stekenverhouding te kijken en niet naar de naalddikte in het schema. Zo zijn er kwaliteiten die door hun structuur en samenstelling een afwijkende stekenverhouding hebben voor hun naalddikte. Kies dan voor de kolom met de juiste stekenverhouding, en niet de juiste naalddikte. Zie enkele uitzonderingen in de tabel hieronder

Shop alle wol
Naar de gratis werkbeschrijving

Wat heb je nodig om te starten?