Selecteer je taal / Choisissez votre langue

VERITAS STEUNT CUNINA

De kansen die kinderen krijgen, waar ook ter wereld, zijn cruciaal om met zelfvertrouwen in het leven te staan. Onderwijs vormt een belangrijk element hierin. Dat beseffen we bij Veritas maar al te goed en daarom willen we graag ons steentje bijdragen. In 2013 gingen we een langetermijnpartnership aan met de Belgische organisatie Cunina. Cunina stelt alles in het werk om een betere toekomst te geven aan kinderen uit de armste regio’s ter wereld. Via individuele giften en partnerships met bedrijven zamelt Cunina de middelen in om een degelijke opleiding te bieden aan kinderen in Nepal, Haïti, Zuid-Afrika, de Filippijnen, Oeganda en Brazilië.

Veritas steunt Cunina op verschillende manieren. Alle winkels én het hoofdkantoor hebben een petekind wiens opleiding we financieren en met wie we corresponderen. Hiervoor zetten we specifieke acties op touw of maken we producten die we verkopen, zoals armbandjes, gehaakte portemonnees of macramé plantenhangers. In het hoofdkantoor organiseren we allerlei activiteiten zoals een filmavond, een kerstmarkt, ijsverkoop op een hete zomerdag, … Het geld dat we hiermee inzamelen gaat rechtstreeks naar Cunina.

NAAIATELIER OEGANDA

Veritas heeft ook bijgedragen aan de bouw van een naaiatelier in Oeganda dat in 2017 werd ingehuldigd. Het naaiatelier is uitgerust met de nodige naaimachines en -benodigdheden zodat kinderen en jongeren er een degelijke naaiopleiding krijgen. Belangrijke vaardigheden waarmee ze later geld kunnen verdienen, als werknemer, of een eigen zaak kunnen opstarten. Onlangs organiseerden de leerlingen hun eerste modedefilé. De reacties waren lovend! 

Door deze initiatieven mochten we tijdens de Warmste Week een mooie gift overmaken aan Cunina. 

Wil jij ook meewerken aan een betere toekomst voor kinderen uit kansarme regio’s in het Zuiden? Koop dan een Cunina artikel in een van onze winkels, en maak mee het verschil voor een kind …