Selecteer je taal / Choisissez votre langue

Is het je al opgevallen hoe weinig we van onze benen houden? Terwijl we juist dankbaar moeten zijn voor alles wat ze voor ons doen. Daarom startten we samen met onze ambassadeurs Nina Derwael, Alexander Hendrickx en professor Steven Laureys de Love your Legs movement. Zij tonen hun liefde door (nog) beter voor hun benen te zorgen en ondertekenden dit charter. Zet jij ook je beste beentje voor?

Love your Legs charter

  Blijf niet zitten.
Sta elke 30 minuten even recht op je werk om bijvoorbeeld een glas water te halen.


  Voorkom vermoeide en pijnlijke benen.
Draag compressiekousen als je lang moet zitten of lang moet rechtstaan.


  Zet je benen in beweging.
Wandel minstens 15 minuten per dag. En beweeg 3 keer per week intensief, bijvoorbeeld door te joggen of flink door te fietsen.


  Stimuleer je bloedsomloop.
Draag dagelijks compressiekousen om de bloedcirculatie in je benen te stimuleren. Zo verminder je de kans op  spataders.

Voorkom krampen.
Drink 1,5 à 2 liter water per dag om je spieren te hydrateren en 3 liter als je sport.

 

Verminder de kans op blessures en spierpijn. 
Draag compressiekousen tijdens en na het sporten.

 

Verwen je benen.
Masseer je benen van onder naar boven. Of beter nog: laat je masseren.

 

  Verminder het risico op reizigerstrombose.
Draag compressiekousen als je lang op het vliegtuig moet zitten, of tijdens een lange autorit.

 

Hou van je benen.
Vergelijk niet met anderen. Hou van je knieën, kuiten en dijen zoals ze zijn.

“Fit blijven is zorgen voor jezelf. Dat zit in de kleine, proactieve dingen, zoals mindfulness, een goede voorbereiding, rust nemen; kleine dingen op en naast de mat die ervoor zorgen dat je elke dag het beste van jezelf kan geven. Het dragen van compressiekousen is één van die schakels die hierin van onmiskenbaar belang is.” 

— Nina Derwael

“Sneller lopen, meer zuurstof voor de spieren, minder zware benen en minder blessures, dat betekent gewoon beter presteren.” 

— Alexander Hendrickx

“Het directe verband tussen fysiek en mentaal welzijn werd al vaak aangetoond. Compressiekousen dragen bij tot de fysieke gezondheid op verschillende manieren – ze gaan vermoeidheid van de benen tegen, verlichten eventuele pijn, hebben een positieve impact op ontsteking en meer. Eigenlijk gaat het om zorg dragen voor jezelf, zowel fysiek als mentaal - want goed in je lijf zitten is ook goed voor je hoofd. Deze aspecten zijn onlosmakelijk verbonden met elkaar, voor topsporters én amateurs. Better legs, better mind.” 

— Professor Steven Laureys

Draag zorg voor je benen


De ultieme liefdesverklaring aan je benen? Compressiekousen dragen! Ze houden je fit en vitaal, bevorderen de bloedcirculatie en voeren afvalstoffen sneller af. Kies de sok die best bij je past uit deze vijf categorieën: daily, sport, travel, therapeutisch of Hiking.