Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Haarband Wolf is een echte must have! Je houdt je oren lekker warm, ziet er supertrendy uit én je kunt 'm customizen naar wens. We breiden Wolf ook in wolkwaliteit Andes. Je vindt de beschrijving op onze pagina's met creatieve ideeën.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 43733_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Soffio

Kleur: Donkergroen/vert foncé
€ 4,50/stuk

- In dit breigaren is de fijne en zachte kwaliteit van mohair toegevoegd, wat het een warme en toch luchtige look geeft. Soffio is perfect om comfortabele kleding mee te breien die je lekker warm houdt tijdens koude wintermaanden.

- 50% acryl - 35% mohair - 15% wol.

- Naalddikte: 4,5 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

Meer informatie
Aantal: 1

Set van 8 sterren met facetparels

Kleur: Rood
€ 9,99/stuk

- Geef wat bling aan je kleding of interieurspulletjes met deze opvallende sterren van grijze en witte facetstenen op een zwarte achtergrond.

- Applicaties om op te naaien of te lijmen met textiellijm.

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 4,5 mm€ 4,09/stuk

Aluminium kabelnaalden 12cm

Zin om je te verdiepen in de wonderlijke wereld der kabelmotieven? Deze speciale breinaalden vormen de sleutel tot succes. De verpakking bevat 2 verschillende diktes (2,5mm en 4mm), zodat je aan de slag kan met verschillende woldiktes.

Meer informatie
€ 3,40/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 14,49
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x Soffio (Groen/Kaki)
  • 1 x Set van 8 sterren met facetparels (Rood)

Hoe maak je het?

Gebruikte steken
Zo maak je het
Gebruikte steken
  • Kantsteek

Elke eerste steek van de rij recht breien, elke laatste steek van de rij averecht afhalen zonder te breien.

  • Fantasiesteek

1e rij: 2 steken averecht, *1 steek recht, 2 steken averecht*, herhaal * tot * tot einde rij.
2e en alle volgende rijen: de steken breien zoals ze zich voordoen (recht boven recht en averecht boven averecht).
 

Zo maak je het
  • Band

Zet 25 steken op (veelvoud van 3+1 steken) - in totaal 9 cm breed.
Brei in fantasiesteek en begin en eindig met de kantsteek. 
Zet op een hoogte van 26 cm 12 steken op een hulpnaald en hou deze achter het werk. Brei de steken op naald zoals ze zich voordoen, zorg dat je begint met een rechte steek. Brei de laatste steek op de naald samen met de eerste steek op de hulpnaald, dit doe je om het patroon te laten uitkomen. Brei alle steken van op de kabelnaald en maak een extra steek in de laatste steek op de hulpnaald. Dit doe je door de steek eerst averecht te breien, vervolgens de draad naar achteren te brengen en een rechte steek in dezelfde steek te breien.

Brei verder in fantasiesteek tot een totale hoogte van 52 cm.

TIP

Door de haarband korter te maken kun je gemakkelijk een meisjesversie maken. Maak de kabel dan op een hoogte van 23 cm en brei tot een totale hoogte van 46 cm.

  • Afwerking

Maas de band samen aan de uiteinden. Stop de draadjes weg.
Vouw de haarband zodat de twist in het midden bovenaan ligt. Leg de 3 facetparels op de haarband. Naai deze met naald en draad vast.