Voor de Leergierige beginners - Juwelen maken

Je little black dress, deze feestelijke armband erbij en je bent ready to party. Kies bij deze uitvoering voor extra accessoires in groentinten. 

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 43747_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Stalen haaknaald met duimsteun

Kleur: Zilver
€ 2,90/stuk

Premium haakwerk, zonder oneffenheden of foutjes: daarvoor moet je eerst en vooral het juiste materiaal uitkiezen. Deze haaknaald heeft een extra glad en stevig haakje en een speciale draadgleuf voor het vormen van gelijkmatige steken. Ze is beschikbaar in verschillende maten, voor snel & sneller.

Meer informatie
Aantal: 1

Puppets eldorado

Kleur: 04251
€ 2,95/stuk

Wie is er fan van een beetje kleur? Je creaties zien er lekker funky uit als je gaat voor deze katoenen haakdraad in verschillende kleuren. Goed voor elk type haakwerk.

- 100% katoen

- Naalddikte: 1,5 - 1,75 mm

- Geschikt voor haken

Meer informatie
Aantal: 1

Rocaille-parels 0,9mm

Kleur: 1000
€ 3,00/stuk
Deze rocaille kralen zijn de kleinste glaskralen, goed voor de fijnste werkjes! Ze zijn gemaakt van glas en daardoor erg stevig. Met rocailles kunt u eindeloos creëren en de meest bijzondere sieraden maken. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Rocaille-parels 0,9mm

Kleur: 7300
€ 3,00/stuk
Deze rocaille kralen zijn de kleinste glaskralen, goed voor de fijnste werkjes! Ze zijn gemaakt van glas en daardoor erg stevig. Met rocailles kunt u eindeloos creëren en de meest bijzondere sieraden maken. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Naald met XL oog

Kleur: 999
€ 3,25/stuk
Onmisbaar voor al je creaties! Met een oog over nagenoeg haar volledige lengte laat deze flexibele naald gemakkelijk alle draaddiktes en zelfs linten door. De naald is ultrafijn en dus perfect om parels te rijgen.Meer informatie
Aantal: 1

Hasulith juwelenlijm

Kleur: 999
€ 4,99/stuk

- Kleurloze lijm, geschikt voor het lijmen van sieraden, haarspeldjes en ook voor Swarovski stenen. Lijmt materialen als metaal, glas, hout en harde kunststoffen. - Maak vóór het lijmen het oppervlak goed schoon. - Hou rekening met een droogtijd van 24 uur. - Niet geschikt voor zachte kunststoffen en schuimrubber. - Lees vóór gebruik aandachtig de veiligheidsvoorschriften op het etiket.

Meer informatie
Aantal: 1

Sluiting 8 mm

Kleur: Zilver
€ 3,50/stuk
Met deze metalen sluiting kun je je juwelen op een professionele manier afwerken. Dit karabijnslotje heeft 2 uiteinden om vast te maken aan het touwtje of ketting van je eigen creatie.Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 23,59
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Stalen haaknaald met duimsteun (Zilver)
 • 1 x Puppets eldorado (Zwart)
 • 1 x Rocaille-parels 0,9mm (Zwart)
 • 1 x Rocaille-parels 0,9mm (Groen/Kaki)
 • 1 x Naald met XL oog (No Color)
 • 1 x Hasulith juwelenlijm (No Color)
 • 1 x Sluiting 8 mm (Zilver)

Hoe maak je het?

TIPS
 • Rijg de parels op volgens het onderstaande schema. Je begint en eindigt dus telkens met 6 zwarte en 6 gekleurde parels. Het oprijgen gaat makkelijk met de grote naald. Je ‘pakt’ als het ware de parels op met de grote naald. Het patroon moet van boven naar onder worden gevolgd waarbij je links bovenaan begint. Als je onder aan een kolom bent gekomen, begin je boven aan de volgende kolom opnieuw.
 • Als je alle parels hebt opgeregen, kan het haken beginnen. Begin met een opzetlus. 
 • Haak een ketting van 6 lossen en haak steeds 1 parel mee.
 • Als je de 6 lossen met parels hebt gehaakt, steek dan je haaknaald in de eerste losse van je ketting. Je steekt met andere woorden je haaknaald onder de eerste rocaille die je hebt gehaakt.
 • Schuif de rocaille over de haakpen naar rechts.
 • Maak een omslag (de draad komt dus over de rocaille te liggen).
 • Neem nu de laatste rocaille die je hebt opgeregen (de eerste die je tegenkomt op je garen) en schuif die ook rechts van je haaknaald, boven op de andere rocaille. 
 • Haal de draad door de 2 lussen op je naald. Je haakt dus een halve vaste.
 • Steek je haaknaald nu in de volgende lus onder de rocaille en schuif ook deze rocaille naar de rechterkant van je haaknaald. Maak opnieuw een omslag (de draad dus boven op de rocaille) en schuif de volgende rocaille op je garen naar de rechterkant van je haaknaald. Haal de draad door.
 • Herhaal de laatste stap tot alle kralen gehaakt zijn. 
 • Hecht de draad af. Dat doe je op deze manier: knip de draad af op 10 cm en haal hem door de lus. Trek aan.
 • Doe een beetje juwelenlijm in het dopje van het slotje en plaats 1 uiteinde van je armband erin. Duw goed aan. Zorg ervoor dat je het einde van je draad goed mee wegwerkt. Doe hetzelfde met het andere uiteinde van je slotje en armband. Laat dit minimaal 24 uur drogen.
 • Klaar!
TIPS
 • Het werkje zal er in het begin een beetje slordig uitzien. Dat is helemaal normaal! Het begin is dan ook niet zo makkelijk. Vandaar dat we ook beginnen met 2 rijen parels in verschillende kleuren. Dat maakt het makkelijker om te zien in welke lus je precies je haaknaald moet steken. Het uiteinde is niet te zien in het eindresultaat, dus je mag hier iets losser haken. Je zult zien dat het makkelijker wordt na een rij of 3! Geef dus niet te snel op, alles komt goed! 
 • De armband is in totaal ongeveer 17,5 cm lang. Wil je hem graag wat korter, rijg dan zowel in het begin als op het einde wat minder parels op. Wil je hem graag wat langer, dan moet je meer parels oprijgen. Let op: als je begint te haken, kun je niets meer aanpassen.