Voor de Leergierige beginners - Borduren & punchneedle

Geef een sobere blazer een unieke toets, op jouw manier. Kies je parels en pimp de revers zoals jij wilt.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 43743_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Staafjes parels 6 mm

Kleur: 1000
€ 3,00/stuk
Deze leuke parels hebben de vorm van een lang staafje en geven een extra dimensie aan je creaties. Ideaal dus om juwelen en accessoires met te maken of om je kleding met te versieren. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Ronde parels 4 mm

Kleur: 1000
€ 4,20/stuk
Als je graag creatief bezig bent zijn ronde parels onmisbaar! Zeer stevig in gebruik en ideaal om juwelen en accessoires met te maken of om je kleding met te versieren. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Allesnaaigaren polyester 200m

Kleur: 000
€ 3,75/stuk

Allesnaaigaren van superieure kwaliteit met een zijdeachtige glans en beschikbaar in een zéér uitgebreid kleurengamma. Voor al je DIY-projecten of herstellingen. Geschikt voor alle stoffen en voor verschillende steken zowel voor naaien met de hand als met de machine.

- Geschikt voor alle soorten stoffen

- Geschikt voor naaien met de hand en met de machine

- Beschikbaar in een zeer uitgebreid aantal kleuren

- Hoge breekbestendigheid

- Pluist niet tijdens het naaien

- Geschikt voor naaien met fijnste naald vanaf NM 60

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 70 - 90

Meer informatie
Aantal: 1

Naainaald lang n.11 met goudkleurig oog

Kleur: 223
€ 2,10/stuk

De ene werkt liever met kortere naalden, de andere liever met langere. Deze set van 20 naainaalden n°11 zijn lang, en hebben een volmaakt glad, goudkleurig oog, wat het inrijgen van het garen vergemakkelijkt. Van vernikkeld staal, zodat ze niet buigen of breken.

- 20 stuks op kaart: n.11

- 32 mm x 0,50 mm

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 13,05
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Staafjes parels 6 mm (Zwart)
 • 1 x Ronde parels 4 mm (Zwart)
 • 1 x Allesnaaigaren polyester 200m (Zwart)
 • 1 x Naainaald lang n.11 met goudkleurig oog (No Color)

Hoe maak je het?

 • Neem een draad van 2 x je onderarmlengte. Haal die door de naald, trek helemaal dubbel en leg er een knoopje in. Hierdoor hoef je er geen rekening te houden dat je draad uit de naald schiet. En het zorgt voor extra stevigheid.
 • Maak op een willekeurige plek op de revers een steekje en haal de naald door de ontstane lus. Trek voorzichtig aan.
 • Rijg een ronde kraal aan en zet die met 2 steekjes vast. Is dus ook 2 x de naald door de kraal halen. Steek je naald tussen de lagen stof door en kom even buiten de kraal omhoog.
 • Rijg een staafje aan en zet met 2 steekjes vast. Ook hier ga je dus 2 x door het staafje met je naald. Kom met het steekje voor het 2de staafje, parallel met het 1ste staafje aan de andere zijde van de kraal omhoog. 
 • Rijg opnieuw een staafje aan dat je met 2 steekjes vastzet. Kom vervolgens ongeveer een naaldlengte verder met je naald omhoog.
 • Zorg voor een onregelmatige verdeling op de revers. In het voorbeeld zijn de staafjes soms recht, soms schuin soms linksom, soms rechtsom geborduurd.
 • Herhaal alle bovengenoemde stappen tot je de hele revers hebt geborduurd.
 • Om de draad af te hechten haal de draad onder een staafje door en haal de naald door de lus. Doe dat 2 tot 3 x. Steek daarna de naald tussen de lagen stof door. Kom omhoog met de naald en knip de draad af.