Voor de Absolute beginner - Juwelen maken

Kralen rijgen 2.0, dat is werken met Miyuki-kraaltjes. Maak er deze sierlijke oorbellen mee. Liever met een groen accent? Die uitvoering vind je ook op onze ideeënpagina's. 

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 43741_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x
 • 1 x
 • 1 x
 • 1 x
 • 1 x

Hoe maak je het?

Maat: 4,5 cm (6,5 cm-8 cm)
Maak de draad vast op het weefgetouw op volgende manier (zonder de draad eerst te knippen, gebruik dus het spoeltje zelf).

 • Begin aan de linkerzijde, hou een stukje over van +/- 10 cm.
 • Trek de draad stevig over het weefgetouw naar de rechterkant, rond de knop.
 • Keer terug naar de linkerkant, draai de draad hier ook rond de knop.
 • Keer terug naar de rechterkant, hier ook terug rond de knop.
 • Keer terug naar de linkerkant, en knip de draad af op +/- 10 cm.
 • Neem de 2 stukjes draad van 10 cm en draai ze samen helemaal rond de knop zodat de draad stevig vastzit op het weefgetouw.

Je hebt nu 4 draden op het weefgetouw staan.

Begin aan de rechterkant van je weefgetouw. 
Neem een nieuw stuk draad van +/- 50 cm (60 cm-70 cm). Maak het ene uiteinde met een knoopje vast aan de onderste draad op het weefgetouw (+/- 5 cm draad overlatend na het knoopje, zodat je deze draad achteraf mooi kunt instoppen) en haal het andere uiteinde door de naald. Neem 3 zwarte Miyuki’s en rijg ze over de naald aan de draad. Haal de draad nu onder de 4 draden op het weefgetouw door, en duw met je vingers de 3 Miyuki’s omhoog tussen de 4 draden (elke Miyuki tussen 2 draden). Ga nu met de naald nog eens door de Miyuki’s, maar dit keer aan de bovenkant van de 4 draden op het weefgetouw. Let op dat je niet door de draden steekt.
Herhaal dit nog 10 keer, zodat je 11 rijen van 3 zwarte Miyuki’s krijgt.
Maak op dezelfde wijze 16 (26-36) rijen van goudkleurige Miyuki’s.
Ga hierna met je naald nog eens door de voorlaatste rij goudkleurige Miyuki’s, van de onderste Miyuki naar de bovenste Miyuki. Keer terug door in de laatste rij goudkleurige Miyuki’s enkel door de bovenste Miyuki te steken. Ga nu met je naald door het oogje van het oorbelhaakje en daarna door de onderste Miyuki van de laatste rij. Herhaal dit nog een keer. Let hier ook weer op dat je niet door de draden steekt. 
Stop de draad in door de naald door een paar voorgaande rijen te halen. Knip de rest van de draad af.

Haal je Miyuki-werkje van het weefgetouw door de draden aan de linkerkant terug los te halen van de knop (niet knippen!).
Aan de rechterkant van je werkje (de kant van de zwarte Miyuki’s) heb je nu 2 lussen. Aan de linkerkant van je werkje (de kant van de goudkleurige Miyuki’s) heb je nu 2 losse draden en 1 lus in het midden. Leg deze allemaal mooi open. 
Trek dan voorzichtig en traag maar stevig aan de bovenste losse draad van de linkerkant van je werkje. De bovenste lus aan de rechterkant van je werkje gaat zo aangetrokken worden en verdwijnen.
Doe hetzelfde met de onderste draad en lus. Op deze manier heb je aan de rechterkant van je werkje enkel nog maar het stukje draad over van het knoopje waarmee je begonnen bent. Stop dit draadje in door het een paar keer door een aantal rijen Miyuki’s te halen.
Stop ook de draadjes aan de andere kant van je werkje in.