Voor de Leergierige beginners - Naaien

Zo'n hip lunchzakje is even milieuvriendelijk als een brooddoos, maar neemt nog minder ruimte in je boekentas of rugzak in. Welke versie maak je: deze met kurk of opteer je voor de variant van stof? 

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 42045_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Kurk met glitteraccent 58x42cm

Kleur: Goud
€ 14,99/stuk

- Kurk met naar keuze goud- of koperkleurige accenten om de mooiste creaties te maken. Clutch, sleutelhanger of portemonnee, het kan allemaal. Ook leuk in combinatie met andere materialen.

- 58 x 42 cm.

Meer informatie
Aantal: 1

Effen popeline 75x100cm

Kleur: Roze/Fuchsia
€ 7,99/stuk

- Deze stof van 100% katoen in effen kleuren past helemaal bij de speciaal voor Veritas ontworpen print-stoffen. Ideaal voor kinderspullen zoals rokjes, hemdjes, rugzakjes… Van hoge kwaliteit. 

- Afmeting stof: 75 x 100 cm.

- 100% katoen.

Meer informatie
Aantal: 1

30 color snaps mix 12,4 mm

Kleur: Rood
€ 3,30/stuk

Al gehoord van color snaps? Het zijn kunststof drukknopen in leuke kleurtjes. Leuk om je outfit mee te pimpen of voor op kruippakjes. Sowieso zijn ze ideaal voor baby- en kinderspulletjes. Met deze mix kan je naar hartenlust boven- en onderkanten in verschillende kleuren combineren.

- Color snaps toolset én vario-tang noodzakelijk voor het correct vastzetten van de drukknopen (geen hamer gebruiken)

- Kunststof

- 12,4 mm

- Doosje van 30 stuks

- 4 kleurenassortimenten beschikbaar

Meer informatie
Aantal: 1

Stof met superlama's 75x100cm

Kleur: Blauw
€ 7,99/stuk

- Kwalitatieve katoenen stof met grappige print van lama's met een oogmaskertje en een superheldencape: wedden dat je kind hier meteen fan van is? Snel aan de slag en binnenkort straalt zoon- of dochterlief met een lama-creatie.

- 100% katoen.

- Afmetingen 75 x 100 cm.

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Kurk met glitteraccent 58x42cm (Goud)
 • 1 x Effen popeline 75x100cm (Roze/Fuchsia)
 • 1 x 30 color snaps mix 12,4 mm (Rood)
 • 1 x Stof met superlama's 75x100cm (Blauw)

Hoe maak je het?

 • Teken en knip de patronen 4 keer (2 keer buitenstof, 2 keer voering), sluitstrook uit stof met 1 cm naadwaarde, uit kurk zonder naadwaarde. Kurkleren versie: 1 buitendeel in kurk, 1 in stof, 2 keer voering in stof.
 • Verstevig de patroondelen buitenstof met Decovil (behalve stukken in kurk)
 • (Stoffen versie) Leg de delen voor de sluitstrook met de goede kanten op elkaar en stik rondom. Laat een opening om te keren. Keer, strijk plat en stik door naast de rand. Leg de lits op de aangegeven plek op één van de buitenste stukken en stik vast (dit wordt de achterkant van de zak).
 • Bevestig de onderkant van een color snap op het andere buitendeel op de aangegeven plaats.
 • Leg de buitenste delen met de goede kanten op elkaar en stik langs de zij- en onderkant. Knijp de hoeken samen en stik op 4 cm van de hoek door om een platte bodem te vormen. Herhaal voor de voering.
 • Keer de voering met de goede kant naar buiten en schuif de buitenkant en voering in elkaar (goede kanten op elkaar). Stik langs de bovenrand, maar laat een ruime opening om te keren.
 • Keer alles naar de goede kant en stop de voering in de zak. Strijk de bovenrand plat en stik vlak naast de rand door, waardoor je meteen ook de opening sluit.
 • Bevestig de bovenkant van een color snap op het sluitstrookje.