Voor de Leergierige beginners - Breien & haken
Download de werkomschrijving: 
PDF icon 28455_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Mountain

Kleur: M00/Beige
€ 14,95/stuk

- Samengesteld garen met mohair in grote, decoratieve bollen van 200 gram. Ideaal voor wie het graag lekker zacht heeft, en houdt van een mohair-look.

- 67% acryl - 14% wol - 10% polyester - 9% mohair.

- 8 mm.

- Breien.

Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Kunststof breinaald 1p. 40cm

Deze breinaalden met knop zijn een waar plezier om mee te breien. Allereerst zijn ze van hoge kwaliteit: glad, zonder poriën en ze roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Bovendien zijn ze niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. De knop verhindert het afglijden van de steken. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zo kunnen ze makkelijk onderscheiden worden. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.

Meer informatie
Maat: 8 mm€ 5,79/stuk

Wolnaalden nr. 1-3-5

Met wol- of maasnaalden kan je je breiwerkje mooi afwerken. Deze naalden zijn dikker en hebben een groter oog dan gewone naainaalden waardoor je dikkere draad of wol moeiteloos kan inrijgen. - 3 stuks op kaart: nr. 1, nr. 3 en nr. 5.Meer informatie
Maat: One size€ 2,49/stuk

Kunststof haaknaald 14cm

Deze haaknaald is van kunststof en is 14 cm lang. Bijzonder kwalitatief, met een extra glad en stevig haakje. De haaknaald heeft een speciale draadgleuf voor het vormen van gelijkmatige steken. Verkrijgbaar in verschillende maten.

Meer informatie
Maat: 8 mm€ 5,50/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x Mountain (Beige/Ecru)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

Stap 1
Gebruikte steken
  • halve weefsteek:

1ste rij: * brei 1 steek recht, draad naar voor, 1 steek op averechte manier overzetten van de linker- naar de rechterbreinaald zonder te breien, draad naar achter *, herhaal van * tot * tot einde van de rij
2de rij: brei alle steken averecht
3de rij: * draad naar voor, 1 steek op averechte manier overzetten van de linker- naar de rechterbreinaald zonder te breien, draad naar achter, brei 1 steek recht *, herhaal van * tot * tot einde van de rij
4de rij: brei alle steken averecht

  • gehaakte vasten
Stap 2
Stekenverhouding

10 x 10 cm = 9 steken x 14 rijen in halve weefsteek

Stap 3
Maat

1 maat

Stap 4
Zo maak je het

Rugpand

Zet 75 steken op (breinaalden 8 mm van Prym) en brei halve weefsteek tot een hoogte van 60 cm.

Zet de steken los af.

 

Rechtervoorpand

Zet 31 steken op en brei halve weefsteek tot een hoogte van 30 cm.

Kant in de volgende rij de eerste 3 steken af en brei de rij uit.

Brei verder tot een totale hoogte van 60 cm.

Kant de steken los af.

 

Linkervoorpand

Brei op dezelfde manier als het rechtervoorpand maar in spiegelbeeld.

Stap 5
Afwerking

 Haak 4 rijen vasten op het rechtervoorpand over een breedte van 30 cm vanaf de plaats waar de 3 steken werden afgekant tot aan de bovenkant van het voorpand. De vasten worden dus in de andere richting gehaakt dan de steken die gebreid werden. Je haakt dus in verticale richting t.o.v. de gebreide rijen.

Naai de zijkant van de 3 rijen vasten vast aan het stukje waar de gebreide steken werden afgekant. Bevestig hierop een knoop.

Doe dit ook zo bij het linkervoorpand maar naai  enkel de bovenkant van de zijkant van de 3 rijen vasten vast aan het afgekante stukje zodat een ‘knoopsgat’ ontstaat (dus met slechts 1 of 2 steken).

Maas de zijnaden van het rugpand vast aan de zijnaden van de voorpanden over een hoogte van 30 cm. Zo ontstaan armsgaten.

Haak tenslotte nog aan beide armsgaten 3 toeren vasten.

Stop de eindjes in.