Alleen is maar alleen

Proficiat! Je eerste sok is klaar. Met één exemplaar kom je niet ver. Daarom krijg je nog twee weken de tijd om een tweede sok te breien.

Check zeker het YouTube-filmpje van deze week. Daarin verklappen we hoe je de volgende keer twee identieke sokken tegelijk breit.

En zoef … naar de eindsprint!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 48043_NL.pdf
Deel dit op: 

Hoe maak je het?

Zo maak je 2 sokken tegelijk

Deel het aantal steken die je moet opzetten voor de sok door 2 en zet het eerste deel op. Als je bijvoorbeeld 40 steken moet opzetten, zet dan al de eerste 20 steken op.

Pak een nieuwe draad en zet nu het volledig aantal steken op voor sok 2 (40 steken).

Plaats de eerste 20 steken van sok 1 en de eerste 20 steken van sok 2 volgens de methode van de magic loop op de linkernaald. Het 2e deel van de steken van sok 2 hou je vooraan, aan de rechterkant. Neem nu terug de draad van sok 1, zet de het 2de deel van steken op (20 steken).

Trek nu de rechternaald door zodat de laatste steken achteraan op de draad van de naald komen te staan. Begin te breien aan sok 1 met de draad die aan de opgezette steek hangt. Zorg ervoor dat de steken niet gedraaid zitten.

Brei het eerste deel van sok 1, vervolgens deel 1 van sok 2. Vergeet niet van draad te wisselen! Wissel de steken op de draad naar de naald en brei nu deel 2 van sok 2 en vervolgens deel 2 van sok 1. Ga zo verder.

De nieuwe Tricot Challenge in een notendop

 

  • Je breit een paar nieuwe sokken in zeven weken tijd.
  • Je kiest zelf je niveau uit drie moeilijkheidsgraden.
  • We bezorgen je wekelijks een werkbeschrijving op maat: uitleg in tekst én beeld via een YouTube-filmpje, te vinden op ons YouTube-kanaal.
  • Jij deelt je creatie op jouw en onze social media met de hashtag #madewithveritas

Check zeker onze Facebookgroep Breien met Veritas voor handige tips en nóg meer breiplezier!