Voor de Leergierige beginners - Naaien

Hocus pocus pas, ik wou dat mijn tovenaarscape al af was ... Laat je fantasie de vrije loop in het kiezen van de stof en kleuren.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 42615_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Katoen effen stof - per meter

Kleur: Zwart
€ 8,99/meter

Deze effen stof van 100% katoen is een heerlijke allrounder voor al je creaties. Een veelzijdige stof voor alle naaifans! Verkrijgbaar in een mooi kleurenpalet.

- Breedte 150 cm

- 100% katoen

Meer informatie
Aantal: 50cm

Effen katoen - per meter

Kleur: Blauw
€ 8,99/meter

Deze effen stof van 100% katoen is een heerlijke allrounder voor al je creaties. Een veelzijdige stof voor alle naaifans! Verkrijgbaar in een mooi kleurenpalet.

- Breedte 150 cm

- 100% katoen

Meer informatie
Aantal: 100cm

Biais effen 3m/20mm

Kleur: Zwart
€ 2,60/stuk

Om al uw textiel op een creatieve manier af te biezen; deze fantasie biais is 20mm breed en geplooid op 8/8 aan de achterkant.  Deze fantasie biais is van zeer hoge kwaliteit, de kleur van de stof die U afbiest komt niet door de biais.  Wordt vooral gebruikt om artikelen af te boorden. Bestaat in heel veel kleuren in onze winkels, wij bieden het hier aan in de kleuren die bij onze stofjes passen.

Meer informatie
Aantal: 1

Plakbare tussenvoering H250 - per meter

Kleur: Wit
€ 5,10/meter

- Stabiele tussenvoering voor banden, ceintuurs en knutselwerk.

- Geschikt voor soepele tot middelzware stoffen zoals katoen.

- Verwerking: het strijkijzer 5 à 6 keer gedurende 8 seconden langzaam met druk over elke plaats laten glijden en droog opstrijken.

- Stofbreedte 90 cm.

- 60% polyester - 40% cellulose (houtpulp).

Meer informatie
Aantal: 50cm

Allesnaaigaren polyester 200m

Kleur: 322
€ 3,75/stuk

Allesnaaigaren van superieure kwaliteit met een zijdeachtige glans en beschikbaar in een zéér uitgebreid kleurengamma. Voor al je DIY-projecten of herstellingen. Geschikt voor alle stoffen en voor verschillende steken zowel voor naaien met de hand als met de machine.

- Geschikt voor alle soorten stoffen

- Geschikt voor naaien met de hand en met de machine

- Beschikbaar in een zeer uitgebreid aantal kleuren

- Hoge breekbestendigheid

- Pluist niet tijdens het naaien

- Geschikt voor naaien met fijnste naald vanaf NM 60

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 70 - 90

Meer informatie
Aantal: 1

Hotfix glitterstof A6

Kleur: Turquoise
€ 9,99/stuk

- Customize een kledingstuk met een kleurig glitterfiguurtje dat je uit een van deze stofjes geknipt hebt. Om op te strijken, in A6-formaat. - Kan aangebracht worden met een Hotfix-Decotool door gebruik te maken van het 'strijk' opzetstukje, een heat tool voor ronde of gevoelige ondergronden, of gewoon met een strijkijzer. - Set van 4 verschillende kleuren.

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 50cm Katoen effen stof - per meter (Zwart)
 • 100cm Effen katoen - per meter (Blauw)
 • 1 x Biais effen 3m/20mm (Zwart)
 • 50cm Plakbare tussenvoering H250 - per meter (Wit)
 • 1 x Allesnaaigaren polyester 200m (Blauw)
 • 1 x Hotfix glitterstof A6 (Turquoise)

Hoe maak je het?

 • Teken eerst je patroondelen. De cape zelf is een kwart cirkel waarvan de halsopening ongeveer de helft van de halsomtrek is. De lengte kun je zelf bepalen! Voeg 1 cm naadwaarde toe aan de halsopening, de zoom en de rand van de cape (het patroondeel wordt aan de stofvouw geknipt). Voor de kraag mag je zelf beslissen welke vorm of grootte die krijgt: het belangrijkste is dat de lengte van de onderste rand overeenkomt met de lengte van de halsopening.
 • Knip de cape één keer aan de stofvouw, het kraagdeel twee keer uit de stof en één keer uit vlieseline. Je kunt verschillende kleuren stof combineren, gebruik je fantasie!
 • Verstevig één van de kraagdelen met vlieseline. 
 • Leg de twee kraagdelen met de goede kanten op elkaar en stik langs de zij- en bovenkanten. Stik de halsnaad nog niet vast, en start en stop op 1 cm van die naad.
 • Strijk de twee voorste randen van de cape twee keer 0,5 cm om en stik vast.
 • Knip 2 stukken biaislint van 30 cm lang, plooi ze dubbel en stik ze vast langs de rand. Dit worden de striklintjes waarmee de cape sluit. Speld de linten op hun plek aan de halsrand van de cape, binnen de naadwaarde, en stik vast.
 • Plooi de naadwaarde van het binnenste kraagdeel naar boven en speld enkel het buitenste deel vast aan de halsrand van de cape, met goede kanten op elkaar. Stik de naad, goed oplettend dat je het binnenste kraagdeel niet mee stikt. Strijk de naadwaarde naar de kraag toe.
 • Plooi de naadwaarde van het binnenste kraagdeel naar binnen en naai met de hand vast zodat de naad en het punt waar de striklintjes aangehecht zijn helemaal verborgen worden.
 • Werk de zoom af met een beleg van biais: plooi één kant van het biaislint open en speld vast aan de zoom, met goede kanten op elkaar. Stik in de plooi en strijk het lint naar de verkeerde kant. Geef een stiksel op 1,5 cm van de rand om de zoom vast te zetten. Je kunt de zoom 2 keer omstrijken en stikken, maar bij een ronde zoomrand werkt biais gemakkelijker en geeft het de cape wat extra body!
 • Knip sterren (of andere figuren) uit Glitter Hotfix en strijk ze vast.