Voor de Absolute beginner - Naaien

De Belgische textielontwerpster Lotte Martens ontwerpt prints voor textiel en bedrukt ook zelf stoffen in haar eigen atelier. Voor Atelier Veritas stelde ze een limited edition pakketje samen waarmee je in geen tijd een prachtige iPadhoes of clutch kunt maken.

Het patroon is op maat van absolute beginners, maar het resultaat kan zo in de boekjes.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 26195_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

DIY pakket neopreen limited edition Lotte Martens

Kleur: Zilver
€ 15,00/stuk
De Belgische textielontwerpster Lotte Martens ontwerpt prints voor textiel en bedrukt ook zelf stoffen in haar eigen atelier. Alle producten worden in kleine oplages gemaakt, geen massaproductie dus. Dit pakket bevat met de hand bedrukte stof van neopreen voor het maken van een feestelijke clutch of een handige iPadhoes. Meegeleverd zijn ook 1 stuk decovil light, 1 drukknoop en patronen en handige tips. Meer informatie
Aantal: 1

Effen katoen - per meter

Kleur: Licht roze
€ 8,99/meter

Deze effen stof van 100% katoen is een heerlijke allrounder voor al je creaties. Een veelzijdige stof voor alle naaifans! Verkrijgbaar in een mooi kleurenpalet.

- Breedte 150 cm

- 100% katoen

Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 50cm

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x DIY pakket neopreen limited edition Lotte Martens (Zilver)
 • 50cm Effen katoen - per meter (Licht roze)
 • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

 • Knip het stuk vilt, de voering en de twee stukken Decovil op maat (23x42cm). Met een rolmes kan je dit heel precies snijden.
 • Strijk een vel Decovil op de achterkant van het vilt. 
 • Doe hetzelfde met het andere vel op de voering.
 • Knip de enveloppevorm uit de bovenkant van de lappen volgens het patroon.
 • Bevestig een kant van de magneetsluiting op het stuk vilt op de aangeduide plaats (zie patroon). Strijk van tevoren een klein restje decovil op de aangeduide plaats om de bevestiging van de knoop steviger te maken. Bevestig de andere kant op de aageduide plaats (zie patroon) op de katoenen lap. Gebruik ook hier een restje decovil ter versteviging.
 • Leg vilt en voering met de verkeerde kanten op elkaar. Stik ze rondom smal op de kant op elkaar.
 • Vouw de onderkant op 14cm van de rand naar boven toe. Strijk de vouw in de lap. Plooi dan de bovenflap over het geheel en strijk. Je hebt nu een lap met twee vouwen die elk 14cm van elkaar verwijderd liggen.
 • Vouw de bovenflap opnieuw omhoog. Bevestig de onderflap tegen de achterkant door smal op de zijkanten door te stikken.