Voor de Leergierige beginners - Borduren & punchneedle

Met stip onze favoriet: dit kraagje met bolletjes en bloemen. Toon je borduurskills!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 42599_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Kraagje met bolletjes

Kleur: Zwart
€ 4,50/stuk

- Dit modieus hemdkraagje geeft een basic jurk of blouse meteen dat tikkeltje meer. De witte bolletjesprint is tijdloos, elegant en eindeloos te combineren.

- Met knoopsluiting en elastische riempjes voor extra draagcomfort.

 

Meer informatie
Aantal: 1

Transparante draad 200 m

Kleur: 111
€ 3,40/stuk

Erg handig, dit transparante garen. De kleur past zich namelijk aan aan de kleur van de stof. Vooral ideaal wanneer je met een veelkleurige stof werkt of om stoffen in verschillende kleuren aan mekaar te naaien. Ook perfect om onzichtbare zomen te stikken. Van hoge kwaliteit.

- Hoge breekbestendigheid

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 60

Meer informatie
Aantal: 1

Set sew-on stras druppel

Kleur: Transparant
€ 4,99/stuk

Deze leuke stenen zie je volop in het modebeeld. Subtiel op de kraag van je shirt of een volledig design op je sweater, alles is mogelijk en je kleding krijgt meteen een hippe look. Je maakt zelf je ontwerp en naait vervolgens de stras op je kleding volgens je ontwerp. Verkrijgbaar in verschillende kleurtjes

- 6 stuks large: 3 cm x 1,9 cm

- 10 stuks medium: 1,8 cm x 1,3 cm

- 20 stuks small: 1,3 cm x 0,9 cm

Meer informatie
Aantal: 1

Rocaille-parels 0,9mm

Kleur: 4500
€ 3,00/stuk
Deze rocaille kralen zijn de kleinste glaskralen, goed voor de fijnste werkjes! Ze zijn gemaakt van glas en daardoor erg stevig. Met rocailles kunt u eindeloos creëren en de meest bijzondere sieraden maken. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Naainaald lang n.11 met goudkleurig oog

De ene werkt liever met kortere naalden, de andere liever met langere. Deze set van 20 naainaalden n°11 zijn lang, en hebben een volmaakt glad, goudkleurig oog, wat het inrijgen van het garen vergemakkelijkt. Van vernikkeld staal, zodat ze niet buigen of breken.

- 20 stuks op kaart: n.11

- 32 mm x 0,50 mm

Meer informatie
Maat: One size€ 2,10/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Kraagje met bolletjes (Zwart)
 • 1 x Transparante draad 200 m (Transparant)
 • 1 x Set sew-on stras druppel (Transparant)
 • 1 x Rocaille-parels 0,9mm (Rood)

Hoe maak je het?

 • Leg de kraag met de punten op elkaar.
 • Leg op vier centimeter van de punt van de kraag vijf van de kleinste opnaaisteentjes in een bloemvorm. De punt van de vier centimeter is het midden van de bloemvorm. Zorg dat de buitenranden van de bloem even ver van de rand van de kraag liggen. Zo ziet je bloem er straks uit.
 • Neem de kraag op en steek een speld door het hart van de bloemvorm. Draai het geheel om en steek vanaf de andere kant ook een speld. Haal de kraagdelen van elkaar en markeer het speldpunt met een draadje.
 • Neem een draad en vouw volledig dubbel na het doorhalen. Leg er onderaan een knoopje in.
 • Steek vanaf een centimeter buiten het midden, je naald naar het midden toe en kom omhoog.
 • Naai de eerste steen aan twee kanten vast. Naai de buitenkant van de steen in lijn met de punt van de kraag. Steek je naald horizontaal door de stof om aan de buitenkant van de steen te komen. Steek vanuit de stof door de steen om vast te zetten.
 • Naai de overige vier stenen enkel vast aan de binnenkant. Zo kun je ze straks nog mooi in verhouding leggen en vastnaaien.
 • Hecht af door een lusje te maken op een steekje. Steek je naald door dat lusje en trek stevig aan. Herhaal dit nog twee keer. Steek daarna je naald horizontaal door je stof en kom omhoog met de naald. Knip je draad af.
 • Hecht een nieuwe draad aan of kom met je naald in het midden omhoog. Voeg telkens een rood kraaltje toe tot je een mooi hart hebt op het midden van je bloem.
 • Steek daarna, horizontaal door je stof, naar een wit bolletje en kom met de naald omhoog. Voeg een kraaltje toe en maak een steekje in het bolletje. 
 • Steek je naald opnieuw door het kraaltje en steek door naar het volgende bolletje. Herhaal dit voor zoveel bolletjes als je wilt.