Voor de Leergierige beginners - Naaien

Deze lunchbag heeft de allures van een clutch. Of is het een clutch waar ook je lunchpakket in past? Hoe dan ook, met deze (lunch)tas pak je uit. Het ontwerp is van textielontwerpster Lotte Martens. En dat zie je. Met z'n minimalistische vorm en knappe accenten zou hij zo uit de collectie van haar bekende designerklanten kunnen komen.

Lotte koos voor vilt en imitatieleder (PU), twee veelzijdige nieuwkomers bij Veritas.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 26193_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Imitatieleder metallic 30x42cm

Kleur: Taupe
€ 7,99/stuk

- Imitatieleder met metallic look en grainé structuur om de mooiste creaties te maken. Toilettas, pennenzak, schoudertasje, het kan allemaal. Ook leuk als apart accent bij andere materialen.

- 30 x 42 cm.

Meer informatie
Aantal: 2

Handbedrukt imitatielederen lint limited edition Lotte Martens

Kleur: Zilver
€ 7,00/stuk
De Belgische textielontwerpster Lotte Martens ontwerpt prints voor textiel en bedrukt ook zelf stoffen in haar eigen atelier. Alle producten worden in kleine oplages gemaakt, geen massaproductie dus. Dit pakket bevat met de hand bedrukt imitatielederen lint samen met tips en een sjabloon voor het uitknippen van bloemen. Meer informatie
Aantal: 2

Magneetsluiting zilver

Kleur: Zilver
€ 5,79/stuk

- Met deze magneetsluiting kun je tassen, buidels, rugzakken enz. sluiten. Zo kun je een zelfgemaakte tas tot in de puntjes afwerken of je kunt ze gebruiken om een beschadigd exemplaar te herstellen.

- 1,9 cm.

- 1 stuk op kaart.

Meer informatie
Aantal: 1

Effen katoen - per meter

Kleur: Licht roze
€ 8,99/meter

Deze effen stof van 100% katoen is een heerlijke allrounder voor al je creaties. Een veelzijdige stof voor alle naaifans! Verkrijgbaar in een mooi kleurenpalet.

- Breedte 150 cm

- 100% katoen

Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 50cm

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Allesnaaigaren polyester 200m

Allesnaaigaren van superieure kwaliteit met een zijdeachtige glans en beschikbaar in een zéér uitgebreid kleurengamma. Voor al je DIY-projecten of herstellingen. Geschikt voor alle stoffen en voor verschillende steken zowel voor naaien met de hand als met de machine.

- Geschikt voor alle soorten stoffen

- Geschikt voor naaien met de hand en met de machine

- Beschikbaar in een zeer uitgebreid aantal kleuren

- Hoge breekbestendigheid

- Pluist niet tijdens het naaien

- Geschikt voor naaien met fijnste naald vanaf NM 60

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 70 - 90

Meer informatie
Maat: 200 m€ 3,75/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 2 x Imitatieleder metallic 30x42cm (Taupe)
 • 2 x Handbedrukt imitatielederen lint limited edition Lotte Martens (Zilver)
 • 1 x Magneetsluiting zilver (Zilver)
 • 50cm Effen katoen - per meter (Licht roze)
 • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

Stap 1
Lunchbag maken
 • Breng op één van de lappen de ene helft van de magneetknoop aan op de aangeduide plaats (zie patroon). Voor een extra sterk resultaat strijk je een restje decovil op de achterkant van de plaats waar de magneetknoop moet worden bevestigd.
 • Strijk decovil op de achterkanten van de PU-linten. Knip deze in de lengte op de helft door. Je hebt nu vier linten van 5cm breed. Bevestig de andere helft van de magneetknoop op één van de linten op de juiste plaats (zie patroon). Leg dan een tweede lint bovenop dit lint met de verkeerde kanten op elkaar (knoophelft aan buitenkant) en stik rondom smal op de kant door.
 • Leg deze strook bovenop de andere grote lap leder (opgelet: neem de lap waar de andere helft van de magneetknoop NIET opzit) en centreer de strook in de lengte. Zorg ervoor dat de magneetknoop naar de tafel toe ligt. Het lint moet vijf centimeter boven de lap uitsteken; dit is het stukje waar de knoop opzit. Zet de strook vast op de lap door smal op de kant rondom door te stikken.
 • Leg de twee lappen met de goede kanten op elkaar (de magneetknoop op de lap en de strook op de andere lap liggen tegen elkaar). Stik de lange zijden en één korte zijde door, gebruik de persvoetbreedte als naadwaarde. De kant met het stuk uitstekende strook blijft open. Leg de lap neer met de open kant naar boven. Meet uit de twee onderste hoeken een vierkantje af van 4 x 4 cm. Knip deze vierkantjes uit de stof. Open de tas voorzichtig met de hand en druk de uitgeknipte vierkantjes plat zodat de kniplijnen op elkaar vallen (deze staan nu dwars ten opzichte van de tas). Zorg er ook voor dat de onder- en zijnaad van de tas overeenkomen. Stik dan de kniplijn op persvoetbreedte door. Op die manier creëer je een bodem voor de tas. Keer de tas met de goede kant naar buiten.
 • Stik de twee overgebleven linten tegen de bovenrand van de voeringlappen aan; dit worden de belegdelen van de voering. Stik smal tegen de rand rondom vast. Leg deze twee lappen met de goede kanten op elkaar en stik de lange zijden en één korte zijde door, gebruik de persvoetbreedte als naadwaarde. Leg de lap neer met de open kant naar boven. Meet uit de twee onderste hoeken een vierkantje af van 4 x 4 cm. Knip deze vierkantjes uit de stof. Open de tas voorzichtig met de hand en druk de uitgeknipte vierkantjes plat zodat de kniplijnen op elkaar vallen (deze staan nu dwars ten opzichte van de tas). Zorg er ook voor dat de onder- en zijnaad van de tas overeenkomen. Stik dan de kniplijn op persvoetbreedte door.
 • Zet nu de voering in de tas en zorg dat de bovenranden van voering en tas overeenkomen. Stik de voering smal op de kant vast in de tas.

Tip: Met het overschot van de linten kan je bloemen maken die je als broche kan dragen of ter decoratie ergens kunt opnaaien (zie werkwijze bloemen).