Voor de Leergierige beginners - Breien & haken
Download de werkomschrijving: 
PDF icon 40965_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Pluis-resistente Apilou

Kleur: A00 White
€ 3,99/stuk

Op zoek naar zacht garen dat geen pluisjes vertoont? Je hebt het gevonden! Deze Apilou is behalve streelzacht ook speciaal behandeld om pluis-resistent te zijn. Dit betekent dat er bij gebruik geen pluisjes tevoorschijn komen, en mocht er toch een klein pluisje verschijnen, dan verdwijnt dat bij het wassen want Apilou is ook machine-wasbaar. Je item gemaakt met Apilou blijft er dus altijd als nieuw uitzien. Uitermate geschikt om kinder- en babyspullen te realiseren!

- 100% anti-pilling acryl.

- Naalddikte: 3,5 mm - 4 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 1

Platte katoenkoord 5m

Kleur: Wit
€ 2,15/stuk

Extra fijne, katoenen veter die je voor allerlei toepassingen kan gebruiken (bijvoorbeeld voor pyjama's). De veter mag mee in de kookwas en is beschikbaar in verschillende breedtes.

Meer informatie
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

6 knopen met stippen 13 mm

Speelse witte stippen op blauwe, rode of licht blauwgrijze knoopjes. Vrolijke eenvoud!

- 1 gaatje achteraan

- Polyester

- 13 mm

- 6 knopen per kaart

Meer informatie
€ 2,00/stuk

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 4,5 mm€ 4,09/stuk

Canvas herbruikbare boodschappentas

Bedrukte tas van stevig canvas, perfect om al je creatieve spullen mee te nemen. De handvatten zijn lang genoeg om ze makkelijk over je schouder te dragen. Extra sterk, dankzij de verstevigde bodem. Perfect als alternatief voor een plastic zak.Meer informatie
€ 2,99/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 6,14

Kies

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x Pluis-resistente Apilou (Wit)
  • 1 x Platte katoenkoord 5m (Wit)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
maat

3 maanden 

 

stap 2
gebruikte steken

Ribbelsteek

Alle steken en alle rijen recht breien.

 

Stekenverhouding

10 x 10 cm = 22 steken x 44 rijen in ribbelsteek

 

stap 3
zo maak je het

Rugpand

Zet 52 steken op met naalden 4,5 mm en brei verder in ribbelsteek. Zet op een hoogte van 15 cm aan weerskanten 3 steken af voor de armsgaten. Brei verder tot een hoogte van 26 cm en zet de 46 steken losjes af.

 

Voorpanden

Rechtervoorpand

Zet 52 steken op met naalden 4,5 mm en brei verder in ribbelsteek. Minder op een hoogte van 12 cm, aan de linkerkant elke rij 24 x 1 steek op 2 steken van de kant.

Minder als volgt: haal aan het einde van de rij (heengaande rij aan de goede kant van het vestje) de 4de laatste steek af, brei de 3de laatste steek recht en haal de afgehaalde erover. Brei nog 2 steken recht. Brei bij het begin van de teruggaande rij (aan de averechte kant) de 3de en 4de steek recht samen.

Minder daarna nog 14 x 1 steek elke 2de rij op 2 steken van de kant.

Zet voor het armsgat zoals bij het rugpand bij 15 cm hoogte 3 steken af (aan de rechterkant).

Zet bij een hoogte van 26 cm de 11 overgebleven steken in 1 x af.

 

Linkervoorpand

Zet 52 steken op met naalden 4,5 mm en brei verder in ribbelsteek. Maak op een hoogte van 8 cm, aan de rechterkant een eerste knoopsgat op 3 steken van de kant. Brei hiervoor de eerste 3 steken van de rij recht, maak 1 omslag en brei 3 steken recht samen.

Brei in de teruggaande rij uit de omslag 2 steken.

Maak na 11 cm op dezelfde wijze een 2de knoopsgat.

Minder bij een hoogte van 12 cm (aan de rechterkant) elke rij 24 x 1 steek op 2 steken van de rand en 14 x 1 steek elke 2de rij. Brei bij het begin van de rij 2 steken samen, op het einde van de rij een overhaling.

Brei het armsgat zoals bij het rugpand en zet bij een hoogte van 26 cm de 11 steken af.

 

Mouwen

Zet 32 steken op met naalden 4,5 mm en brei verder in ribbelsteek. Meerder aan weerskanten elke 8ste rij 6 x 1 steek op 1 steek van de kant. Zet bij een hoogte van 15 cm de 44 steken losjes af.

 

 

Afwerking

Sluit de schoudernaden. Naai de mouwen in. Sluit de zij- en mouwnaden.

Naai aan de binnenkant van het vestje ongeveer 3 cm onder het linkerarmsgat in de zijnaad een lintje van 15 cm. Naai een 2de lintje aan het begin van de schuine zijde van het rechtervoorpand.

Naai 2 knoopjes op het rechtervoorpand.