Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Hoe schattig is dit broekpakje? Als je dit als geboortecadeautje geeft, scoor je gegarandeerd!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 41053_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Sublime

Kleur: Grijs-blauw/Gris-bleu
€ 6,50/stuk

Met dit dégradé garen - een mix van Egyptisch katoen en wol - brei of haak je ultrazachte, soepele truien en cardigans. Ze houden je lekker warm en zijn puur natuur, perfect voor gevoelige huidjes.

 

Meer informatie
Aantal: 3

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaalden 1p. 40cm

Basisbreinaalden van aluminium, ontworpen voor Veritas. Instapprijs. Een must have voor beginnende breisters.Meer informatie
Maat: 6 mm€ 4,00/stuk

Aluminium breinaalden 1p. 40cm

Basisbreinaalden van aluminium, ontworpen voor Veritas. Instapprijs. Een must have voor beginnende breisters.Meer informatie
Maat: 5 mm€ 3,00/stuk

Wolnaalden nr. 1-3-5

Met wol- of maasnaalden kan je je breiwerkje mooi afwerken. Deze naalden zijn dikker en hebben een groter oog dan gewone naainaalden waardoor je dikkere draad of wol moeiteloos kan inrijgen. - 3 stuks op kaart: nr. 1, nr. 3 en nr. 5.Meer informatie
Maat: One size€ 2,49/stuk

Canvas herbruikbare boodschappentas

Bedrukte tas van stevig canvas, perfect om al je creatieve spullen mee te nemen. De handvatten zijn lang genoeg om ze makkelijk over je schouder te dragen. Extra sterk, dankzij de verstevigde bodem. Perfect als alternatief voor een plastic zak.Meer informatie
€ 2,99/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 19,50

Kies

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 3 x Sublime (Grijs)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

Stap 1
maat

3-6-12 maanden

 

Stap 2
gebruikte steken

Rechte tricotsteek

. 1ste rij: alle steken recht breien.

. 2de rij: alle steken averecht breien.

. Deze 2 rijen steeds herhalen.

Boordsteek 1/1

. 1ste rij: afwisselend 1 steek recht en 1 steek averecht breien.

. 2de en alle volgende rijen: de steken breien zoals ze zich voordoen (recht boven recht en averecht boven averecht).

Ribbelsteek

. Alle steken en alle rijen recht breien.

 

 

STEKENVERHOUDING

 

10 x 10 cm = 16 steken x 22 rijen in tricotsteek met naald nr. 6

 

Stap 3
zo maak je het

Rugpand

Zet voor de eerste broekspijp 16 steken op met naald nr. 5. Neem nu een nieuwe bol en zet voor de tweede broekspijp weer 16 steken op (op dezelfde naald). Je breit de 2 broekspijpen tegelijkertijd dus. Brei 8 rijen boordsteek 1/1.

Ga dan verder in rechte tricotsteek met naald nr. 6 en meerder om de 8 rijen 2-3-3 keer aan weerszijden 1 steek op 1 steek van de kant. Je hebt 20-22-22 steken.

Meerder op 13-16-18 cm aan de binnenkant van het been voor het kruis om de 2 rijen 2 maal 1 steek. Je hebt 22-24-24 steken.

Brei op 15-18-20 cm de benen aan elkaar door gewoon door te breien als je aan het tweede been komt. Je hebt nu 44-48-48 steken. Brei verder in rechte tricotsteek tot een totale hoogte van 39-40-44 cm en brei dan 4 rijen altijd recht = ribbelsteek.

In de volgende rij aan weerszijden 7-9-9 steken afkanten.

Brei verder in rechte tricotsteek gedurende 8 rijen en brei de eerste en laatste 2 steken altijd recht (= ribbelsteek) zowel in de heen- als teruggaande rijen.

Brei de volgende heengaande rij recht.

Brei de teruggaande rij als volgt: 2 steken recht, 3 steken averecht, 20 steken recht, 3 steken averecht, 2 steken recht.

Herhaal deze laatste 2 rijen nog een keer.

Brei de volgende rij recht en kant de middelste 16 steken af. Aan weerszijden blijven telkens 7 steken over waarmee je de schouderbandjes breit in rechte tricotsteek maar brei de eerste en laatste twee steken altijd recht, zowel in de heen- als teruggaande rij. Doe dit tot een hoogte van 49-56-62 cm.

Brei nog 4 rijen ribbelsteek en kant dan af.

 

Voorpand

Brei zoals het rugpand tot je de 7-9-9 steken aan weerszijden hebt afgekant.

Brei verder in rechte tricotsteek gedurende 4 rijen en brei de eerste en laatste 2 steken altijd recht (= ribbelsteek) zowel in de heen- als teruggaande rijen.

Brei de volgende heengaande rij recht.

Brei de teruggaande rij als volgt: 2 steken recht, 3 steken averecht, 20 steken recht, 3 steken averecht, 2 steken recht.

Herhaal deze laatste 2 rijen nog een keer.

Brei de volgende rij recht en kant de middelste 16 steken af. Aan weerszijden blijven telkens 7 steken over waarmee je de schouderbandjes breit in rechte tricotsteek, maar brei de eerste en laatste twee steken altijd recht, zowel in de heen- als teruggaande rij.

Doe dit tot een hoogte van 44-51-57 cm.

Maak nu in elk schouderbandje een knoopsgat als volgt: brei 2 steken recht, brei 2 steken samen, maak een omslag, brei 3 steken recht. In de teruggaande rij brei je 2 steken recht, 3 steken averecht en 2 steken recht.

Brei nog 4 rijen ribbelsteek en kant dan af.

 

Afwerking

Sluit de zijnaden, stop de draadjes in en naai op elk schouderbandje van het rugpand een knoop.