Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Ook kinderen zien er graag hip uit. Het enige risico als je deze trui voor hen breit, is dat ze er meteen nog één willen …

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 29273_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Moscato

Kleur: ROOD/ROUGE/ROT/RED
€ 2,00/stuk

- Moscato is een warm en vormvast breigaren met toevoeging van een toon op toon draadje voor een feestelijk metallic accent. Voor winterse breiwerken in gemiddelde dikte.

- 25% wol - 55% acryl - 20% polyester.

- Naalddikte: 6 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

 

Meer informatie
Aantal: 6

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 7 mm€ 5,30/stuk

Aluminium rondbreinaald met flexibele kunststofdraad 40cm

Sokken, een kraag of een muts breien is eenvoudig met 2 rondbreinaalden. Dé oplossing voor wie niet graag breit met 5 breinaalden zonder knop. En omdat je vanuit je polsen werkt, heb je sowieso een betere houding. Deze rondbreinaald met flexibele kunststofdraad bestaat in verschillende lengtes en diktes, voor grotere en kleinere breiwerken. Met deze rondbreinaalden brei je ook zonder naad, een echte troef!

Meer informatie
Maat: 7 mm€ 7,20/stuk

Aluminium rondbreinaald 80cm

Deze aluminium breinaalden dienen om in het rond te breien zonder naad. Zoals bijvoorbeeld bij een kraag of een trui. Je gebruikt dan deze twee rondbreinaalden in plaats van vijf naalden zonder kop. Omdat je ermee vanuit de pols breit, geeft dit een  comfortabelere houding. Bestaat in verschillende diktes, om grotere stukken te breien.

 

Meer informatie
Maat: 7 mm€ 6,80/stuk

Stalen stekenhouders 13cm

Op een stekenhouder kan je tot 23cm aan steken kwijt die je tijdelijk niet hoeft te breien. Het ziet eruit als een lange veiligheidsspeld met een stompe punt. De steken kan je doorschuiven naar beide kanten van de naald. Set van 2 exemplaren, onmisbaar in elke handwerkkist.

Meer informatie
€ 4,20/stuk

Wolnaalden nr. 1-3-5

Met wol- of maasnaalden kan je je breiwerkje mooi afwerken. Deze naalden zijn dikker en hebben een groter oog dan gewone naainaalden waardoor je dikkere draad of wol moeiteloos kan inrijgen. - 3 stuks op kaart: nr. 1, nr. 3 en nr. 5.Meer informatie
Maat: One size€ 2,60/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Kies

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 6 x Moscato (Rood)
 • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
maat

8 – 10 – 12 jaar

stap 2
gebruikte steken
 • Ribbelsteek voor rondbreien:
  • 1e toer alle steken recht breien
  • 2e toer alle steken averecht breien

Deze 2 toeren herhalen

 

 • Ribbelsteek:
  • Alle steken van elke rij recht breien

 

 • Boordsteek 2/2:
  • 1e rij: afwisselend 2 steken recht en 2 steken averecht breien
  • 2e rij en alle volgende rijen: de steken breien zoals ze zich voordoen, recht boven recht en averecht boven averecht
 • Afkanten met 3e naald:
 • Hou de twee naalden tegen elkaar met de goede kant van het werk tegen elkaar. Gebruik de 3e naald en brei steeds een steek van iedere naald samen. Brei nog een steek van iedere naald samen. Haal de eerste steek over de tweede steek. * Brei opnieuw een steek van iedere naald samen en haal de eerste over de tweede steek. Herhaal vanaf *.
stap 3
stekenverhouding

10 x 10 cm = 12 steken x 21 rijen met naalden 7 mm in ribbelsteek

stap 4
zo maak je het

panden

 

Zet met naald 7 mm 56 (60 – 64) steken op en brei 4 cm boordsteek 2/2.

Laat de steken eventjes rusten.

Neem vervolgens de lange rondbreinaald en zet 56 (60 – 64) steken op, zet hierna de steken van het gebreide boordje bij op de naald en sluit tot een cirkel.

Brei de “nieuwe” in boordsteek 2/2 en de steken van het reeds gebreide boordje in ribbelsteek.  Brei tot het nieuwe boordje 4 cm meet.

Brei vanaf hier alle steken in ribbelsteek tot een totale hoogte van 28 ( 29,5 – 31) cm van het voorpand. Dit is het kortste pand, dus met het laatst gebreide boordje.

Zet de eerste 56 (60 – 64) steken op een rechte breinaald en brei met deze steken van het rugpand ribbelsteek verder tot een hoogte van 16 ( 16,5 – 17) cm vanaf de splitsing. Zet de steken op een hulpnaald in wacht.

Zet vervolgens de overgebleven 56 (60 – 64) steken van het voorpand op een rechte naald en brei ribbelsteek tot een hoogte van 11 (11,5 -12) cm vanaf de splitsing.

Voor de halsuitsnijding de middelste 11 (12 – 13) steken afkanten en de schouders apart verder breien.

Hierbij aan de halskant in de volgende rijen 2 maal 2 steken en 3 maal 1 steek afkanten.

Brei tot een hoogte van 16 (16,5 – 17) cm van het voorpand vanaf de splitsing.

Brei en kant de schouders af met de 3e naald techniek.

 

 

mouwen

 

Zet met naalden 7 mm 27 ( 29 -30) steken op en brei 4 cm boordsteek 2/2.

Ga over op ribbelsteek en meerder 5 maal 1 steek aan elke zijde telkens in de 12e (12e – 14e) rij.

Brei tot een totale hoogte van 33( 36- 38) cm en kant alle steken los af.

Brei een tweede mouw op dezelfde manier.

 

afwerking

 

Neem voor de halsboord met de korte rondbreinaald langs de goede kant van het werk een even aantal steken op. Een deel hiervan staan reeds in wacht.

Sluit de cirkel en brei 4 cm boordsteek 2/2 in ’t rond.

Kant alle steken los af.

 

Sluit de mouwen en zet deze in het armsgat in.

Stop zorgvuldig alle draadjes in.