Voor de Absolute beginner - Meer hobby's

Carnaval of een verjaardagsverkleedfeestje? Zoon- of dochterlief steelt de show met deze omapruik. Maar eerst ... pompons maken! 

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 42613_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Kunststof pompon set

Kleur: 999
€ 7,60/stuk
Een kunststof pompon set om makkelijk zelf pompons te maken. Perfect om bijvoorbeeld je muts of sjaal op te leuken. Voor pompons in vier verschillende maten: 3,3 cm - 4,5 cm -  5,5 cm - 9 cm.Meer informatie
Aantal: 1

Pluis-resistente Apilou

Kleur: L.Grey - P10 Light grey
€ 3,99/stuk

Op zoek naar zacht garen dat geen pluisjes vertoont? Je hebt het gevonden! Deze Apilou is behalve streelzacht ook speciaal behandeld om pluis-resistent te zijn. Dit betekent dat er bij gebruik geen pluisjes tevoorschijn komen, en mocht er toch een klein pluisje verschijnen, dan verdwijnt dat bij het wassen want Apilou is ook machine-wasbaar. Je item gemaakt met Apilou blijft er dus altijd als nieuw uitzien. Uitermate geschikt om kinder- en babyspullen te realiseren!

- 100% anti-pilling acryl.

- Naalddikte: 3,5 mm - 4 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

Meer informatie
Aantal: 3

Tricotband van fijne boordstof 35 x 30 cm

Kleur: Beige
€ 12,99/stuk

Een rekbare tricotband is ideaal als je zelf een elastische boord aan een rokje of een sweater wil naaien, of als je een herstelling wil uitvoeren of om de taille aan te passen in kinder- en zwangerschapskledij. Met deze rekbare tricotband met een hoogte van 30 cm tover je je gewone kledij zo om in zwangerschapskledij. Hij is verkrijgbaar in verschillende kleuren. Doorgeknipt is de totale lengte 70 cm, niet doorgeknipt is de lengte 35 cm.

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Borduurnaald n.18 met punt en goudkleurig oog

Borduren is een fijne hobby die je zowat overal kan doen. En met de juiste naald wordt het helemaal leuk. Deze naald heeft een scherpe punt en een volmaakt glad, goudkleurig oog, zodat de draad goed glijdt. Het voordeel van borduurnaalden met een scherpe punt is dat de naald makkelijk door de stof gaat.

- 6 stuks op kaart: n°18

- 50 mm x 1,20 mm

Meer informatie
Maat: One size€ 2,20/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x Kunststof pompon set (No Color)
  • 3 x Pluis-resistente Apilou (Grijs)
  • 1 x Tricotband van fijne boordstof 35 x 30 cm (Beige/Ecru)

Hoe maak je het?

  • Van het stuk boordstof wordt een muts gemaakt die als basis dient voor de pruik. Meet hoe breed de muts moet worden en geef een recht stiksel over de lengte van de boordstof. Knip de naad bij en strijk open. Rijg een draad door de bovenrand en trek zodat de bovenkant van de muts samen fronst. Knoop de draad stevig vast en keer de muts naar de goede kant. Knip de onderkant tot de juiste lengte bij.
  • Maak een hele hoop pompons. Een mix van verschillende maten geeft een realistischer effect. Laat bij het afwerken van de pompons lange draden hangen om ze later mee te bevestigen.
  • Maak de pompons vast op de muts door de lange draden met een naald door de stof te stoppen en ze aan de binnenkant samen te knopen.

Combineer met een leesbril en touwtje