Voor de Leergierige beginners - Naaien

Je nieuwe feesttasje maak je zelf! Combineer gedurfd slangenmotief met stijlvol zwart en werk af met een classy schakelketting.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 40499_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Imitatieleder slangenmotief 58x42cm

Kleur: Bruin
€ 14,99/stuk

- Maak de leukste spulletjes met dit imitatieleder met slangenmotief en glanzende coating: een opberghoesje, een portemonneetje, laat je fantasie de vrije loop!

- 58 x 42 cm.

Meer informatie
Aantal: 1

Imitatieleder zwart 30x42cm

Kleur: Zwart
€ 7,99/stuk
- Met dit imitatieleder maak je de mooiste creaties, van een leuk handtasje tot een coole sleutelhanger of een handige portemonnee.

- 30 x 42 cm.

Meer informatie
Aantal: 1

Magneetsluiting zilver

Kleur: Zilver
€ 5,79/stuk

- Met deze magneetsluiting kun je tassen, buidels, rugzakken enz. sluiten. Zo kun je een zelfgemaakte tas tot in de puntjes afwerken of je kunt ze gebruiken om een beschadigd exemplaar te herstellen.

- 1,9 cm.

- 1 stuk op kaart.

Meer informatie
Aantal: 1

Vilten lapje 22,5x30cm

Kleur: Bruin
€ 1,25/stuk
- Altijd handig om in huis te hebben: viltlapjes voor allerhande knutselactiviteiten. Beschikbaar in uitgebreid kleurenassortiment. - Gemaakt van 100% gerecycleerd materiaal. - Per stuk.Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 1

Ketting voor tassluiting

Kleur: Zilver
€ 7,69/stuk

Met deze tasgrepen kun je een zelfgemaakte tas tot in de puntjes afwerken of je kunt ze gebruiken om een beschadigd exemplaar te herstellen. 

- 70 cm

- 1 stuk op kaart

 

Meer informatie
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Allesnaaigaren polyester 100 m

Allesnaaigaren van superieure kwaliteit en met een zijdeachtige glans en beschikbaar in fantastische kleuren. Voor al je DIY-projecten of herstellingen. Geschikt voor alle stoffen en voor verschillende steken zowel voor naaien met de hand als met de machine. 

- Geschikt voor alle soorten stoffen

- Geschikt voor naaien met de hand en met de machine

- Beschikbaar in een breed kleurengamma

- Hoge breekbestendigheid

- Pluist niet tijdens het naaien

- Geschikt voor naaien met fijnste naald vanaf NM 60

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 70 - 90

Meer informatie
Maat: 100 m€ 2,45/stuk

Canvas herbruikbare boodschappentas

Bedrukte tas van stevig canvas, perfect om al je creatieve spullen mee te nemen. De handvatten zijn lang genoeg om ze makkelijk over je schouder te dragen. Extra sterk, dankzij de verstevigde bodem. Perfect als alternatief voor een plastic zak.Meer informatie
€ 2,99/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 37,71
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x Imitatieleder slangenmotief 58x42cm (Bruin)
  • 1 x Imitatieleder zwart 30x42cm (Zwart)
  • 1 x Magneetsluiting zilver (Zilver)
  • 1 x Vilten lapje 22,5x30cm (Bruin)
  • 1 x Ketting voor tassluiting (Zilver)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

Voorkant, contrast voorkant, achterkant + klep, twee strookjes van 6 x 1 cm (dit worden de lusjes waar de ketting aan hangt)

Voering: voorkant in één stuk (zonder contrast)

Knip alle patroondelen uit het imitatieleder. Deze clutch wordt gemaakt zonder naadwaarde, dus zorg dat je recht knipt! Knip dezelfde delen ook uit de voering (behalve de lusjes).
Leg het contrasterende stuk leder op de voorkant van de clutch en stik vast op de goede kant, op 1 mm van de rand.
Installeer de magnetische sluiting op de voorkant en op de voering van de klep, op de aangeduide plaatsen.
Leg de voering van de voorkant achter het voorste stuk, geef een stiksel aan de bovenrand op 1 mm van de kant. Leg de voering van de achterkant op het achterste stuk. Hier kan een beetje lijm helpen om alles op zijn plek te houden. Leg de voorkant boven op de achterkant, met de dubbelgeplooide strookjes tussen voor- en achterkant, ongeveer 1 cm onder de bovenrand.
Stik in één lijn rondom de klep, de ene zijnaad, de onderkant van de tas en dan terug langs de andere zijnaad, op 1 mm van de rand. Stik eventueel even heen en weer aan de bovenste hoeken van het tasje voor extra stevigheid.
Hang de ketting aan de lusjes.
 

  • Zet je naaimachine op een iets langere steeklengte. Hoe minder gaatjes je maakt in het imitatieleder, hoe steviger het blijft!
  • Spelden maken gaatjes die zichtbaar blijven. Gebruik paperclips, een lijmstick of wondertape om stukken op hun plaats te houden.
  • Let op, een van de stukken imitatieleder moet zeker 58 x 42 cm groot zijn!