Voor de Makers met ervaring - Breien & haken
Download de werkomschrijving: 
PDF icon 28449_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Boston

Kleur: 00098
€ 4,15/stuk

Breien aan topsnelheid doe je met dit dikkere garen. Ook de kwaliteit is top: de zeer zachte, warme wol voelt fijn aan op je huid. Ook voor accessoires en interieurspullen is dit een geknipte keuze. De wol is verkrijgbaar in massa's kleuren en perfect voor breisteken die structuur geven.

- 70% acryl - 30% scheerwol

- Naalddikte: 7-8mm

- Geschikt voor haken en breien

 

 

 

 
Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 16

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 7 mm€ 5,19/stuk

Kunststof breinaald 1p. 40cm

Deze breinaalden met knop zijn een waar plezier om mee te breien. Allereerst zijn ze van hoge kwaliteit: glad, zonder poriën en ze roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Bovendien zijn ze niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. De knop verhindert het afglijden van de steken. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zo kunnen ze makkelijk onderscheiden worden. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.

Meer informatie
Maat: 8 mm€ 5,79/stuk

Aluminium rondbreinaald met flexibele kunststofdraad 40cm

Sokken, een kraag of een muts breien is eenvoudig met 2 rondbreinaalden. Dé oplossing voor wie niet graag breit met 5 breinaalden zonder knop. En omdat je vanuit je polsen werkt, heb je sowieso een betere houding. Deze rondbreinaald met flexibele kunststofdraad bestaat in verschillende lengtes en diktes, voor grotere en kleinere breiwerken. Met deze rondbreinaalden brei je ook zonder naad, een echte troef!

Meer informatie
Maat: 7 mm€ 6,80/stuk

Aluminium kabelnaalden 12cm

Zin om je te verdiepen in de wonderlijke wereld der kabelmotieven? Deze speciale breinaalden vormen de sleutel tot succes. De verpakking bevat 2 verschillende diktes (2,5mm en 4mm), zodat je aan de slag kan met verschillende woldiktes.

Meer informatie
€ 3,40/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 66,40
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 16 x Boston (Grijs)
 • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

Stap 1
Gebruikte steken

Boordpatroon: afwisselend 1 s. recht, 1 s. av. breien.

Av. tricotsteek: heeng. nld. av., terugg. nld. recht breien

Gerstekorrel: afwisselend 1 s. recht, 1 s. av. breien en het motief in elke nld. laten verspringen.

Kabelmotief: over 14 s. volgens het telpatroon breien. Alleen de heeng. nld. zijn getekend; in de terugg. nld. de s. breien, zoals die zich voordoen en de gedraaid recht s. nu gedraaid av. breien.

De 1e t/m 14e nld. herh.

Gekruiste s.: in heeng. nld. de s. gedraaid recht breien; in terugg. nld. deze s. gedraaid av. breien.

Proeflapje: met nld. nr. 7-8 in tricotsteek en in gerstekorrel: 11 s. en 18 nld. = 10 x 10 cm. De 14 s. in kabelmotief zijn 8 cm breed.

Stap 2
Stekenverhouding

Met nld. nr. 7-8 in tricotsteek en in gerstekorrel: 11 s. en 18 nld. = 10 x 10 cm. De 14 s. in kabelmotief zijn 8 cm breed.

Stap 3
Maat

Achter- en voorpand

Breedte onder (cm)                                  55

Hoogte tot aan begin armsgat (cm)      45       

Armsgat, breedte (cm)                             4,5

Armsgat, hoogte (cm)                              20

Schouder, breedte (cm)                          12,5

Hals, breedte (cm)                                   21

Hals achterpand, diepte (cm)                2

Hals voorpand, diepte (cm)                   7

Totale hoogte (cm)                                  65

Mouwen

Breedte onder (cm)                                 24

Breedte bij begin minderingen (cm)    40

Totale lengte (cm)                                    54

Stap 4
Zo maak je het

Achterpand

 1. 64-70-76-84 s. opzetten met nld. nr. 6-7 en 6 cm in boordpatroon breien, beginnend met 1 terugg. nld. en in de laatste nld. [= terug.] 1 s. meerderen = 71 s.
 2. Verder breien met nld. nr. 7-8 in de vol­gende indeling: kants., 6 s. in av. tricotsteek, 14 s. kabelmotief, 2 s. in av. tricotsteek, 23-25-25-25 s. in gerstekorrel, 2 s. in av. tricotsteek, 14 s. in kabelmotief, 6 s. in av. tricotsteek, kants.
 3. Op 45 cm hoogte voor de armsgaten aan weerskanten 1x 1 s. afkanten en dan verder als volgt afkanten: in elke 2e nld. 4x 1 s., er zijn nu 61 s. op de nld.
 4. Op 63 cm hoogte voor de hals de middelste 19 s. afkanten en elk schouderdeel apart afbreien; hierbij telkens aan de halsrand nog 1x 2 s. afkanten.
 5. Op 65 cm hoogte de overige 19 s. voor elke schouder afkanten.

Voorpand

 1. Breien zoals het achterpand; echter voor de hals op 58-58-58-60 cm hoogte de middelste 15 s. afkanten en elk schouderdeel apart afbreien. Hierbij telkens aan de halsrand in elke 2e nld. nog 1x 2 en 2x 1 s. afkanten.
 2. Op 65 cm hoogte de overige 19 s. voor elke schouder afkanten.

Mouwen

 1. 34 s. met nld. nr. 6-7 opzetten en 6 cm in boordpatroon breien, beginnend en eindigend met 1 terugg. nld.
 2. Dan verder werken met nld. nr. 7-8 in de volgende indeling: kants., 1 s. in av. tricotsteek, 1 gekruiste s. als beschreven, 2 s. in av. tricotsteek, 3 s. in gerstekorrel, 2 s. in av. tricotsteek, 14 s. kabelmotief, 2 s. in av. tricotsteek, 3 s. in gerstekorrel, 2 s. in av. tricotsteek, 1 gekruiste s., 1 s. in av. tricotsteek, kants.
 3. Tevens aan weerskanten van de mouw in de 9e nld. na de boord 1x 1 s. en dan in elke 8e nld. 8x 1 s. meerderen = 52 s. De meerderingen in av. tricotsteek breien.
 4. Op 49,5 cm hoogte aan weerskanten 1x 2 s. afkanten en dan als volgt verder afkanten: in elke 2e nld. 3x 1 s.
 5. Op 54 cm hoogte de resterende 42 s. afkanten.
 6. De 2e mouw hetzelfde breien.
Stap 5
Afwerking
 1. De panden opspannen, bevochtigen en laten drogen.
 2. De schoudernaden sluiten, de mouwen aannaaien en daarna mouwen zijnaden sluiten.
 3. Voor de col met rondbreinld. nr. 6-7 uit de buitenste rand van de hals 68-72-76-76 s. breiend opnemen en dan 22 cm in boordpatroon breien. Daarna de s. afkanten. De col half naar buiten omslaan.