Voor de Makers met veel ervaring - Borduren & punchneedle

Een eenvoudig wit kraagje krijgt instant allure met dit sierlijk goudkleurig borduursel.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 42607_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Effen hemdkraagje

Kleur: Wit
€ 14,99/stuk

- Maak een leuke jurk of trui nog hipper en stijlvoller met dit effen kraagje eronder!

- Met knoopsluiting en elastische riempjes voor prima draagcomfort.

Meer informatie
Aantal: 1

Transparante draad 200 m

Kleur: 111
€ 3,40/stuk

Erg handig, dit transparante garen. De kleur past zich namelijk aan aan de kleur van de stof. Vooral ideaal wanneer je met een veelkleurige stof werkt of om stoffen in verschillende kleuren aan mekaar te naaien. Ook perfect om onzichtbare zomen te stikken. Van hoge kwaliteit.

- Hoge breekbestendigheid

- Aanbevolen naald en naalddikte: universele naald NM 60

Meer informatie
Aantal: 1

Rocaille-parels 0,9mm

Kleur: 1870
€ 3,00/stuk
Deze rocaille kralen zijn de kleinste glaskralen, goed voor de fijnste werkjes! Ze zijn gemaakt van glas en daardoor erg stevig. Met rocailles kunt u eindeloos creëren en de meest bijzondere sieraden maken. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Pailletten 6 mm

Kleur: 1925
€ 3,00/stuk
Met deze opvallende pailletten kan je onmiddellijk aan de slag! Ideaal om juwelen en accessoires te maken of om je kleding te versieren. Meer informatie
Aantal: 1

Ronde parels 6 mm

Kleur: 1195
€ 4,20/stuk
Als je graag creatief bezig bent zijn ronde parels onmisbaar! Zeer stevig in gebruik en ideaal om juwelen en accessoires met te maken of om je kleding met te versieren. Beschikbaar in allerlei kleuren.Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Naainaald lang n.11 met goudkleurig oog

De ene werkt liever met kortere naalden, de andere liever met langere. Deze set van 20 naainaalden n°11 zijn lang, en hebben een volmaakt glad, goudkleurig oog, wat het inrijgen van het garen vergemakkelijkt. Van vernikkeld staal, zodat ze niet buigen of breken.

- 20 stuks op kaart: n.11

- 32 mm x 0,50 mm

Meer informatie
Maat: One size€ 2,10/stuk

Vervangstiften voor krijtpotlood 3 kleuren

Met deze vervangstiften kan je je krijtpotlood aanvullen wanneer het leeg is. In drie kleuren: geel, zwart en fuchsia.

- 3 kokers van 6 stuks op kaart

Meer informatie
Maat: One size€ 8,99/stuk

Krijtpotlood met 2 witte vervangstiften

Dit krijtpotlood is ideaal voor het aanbrengen van markeringen en om te werken met sjablonen. De markeringen worden volledig verwijderd bij het wassen. Met 2 witte vervangstiften.

- Vervangstiften apart verkrijgbaar

 

Meer informatie
Maat: One size€ 9,99/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Effen hemdkraagje (Wit)
 • 1 x Transparante draad 200 m (Transparant)
 • 1 x Rocaille-parels 0,9mm (Goud)
 • 1 x Pailletten 6 mm (Bruin)
 • 1 x Ronde parels 6 mm (Goud)

Hoe maak je het?

 • Print bijgevoegde tekening. Leg met de goede kant op een lichtbak of plak tegen het raam. Neem de tekening aan de achterzijde over. Liefst met zwart. De streepjes in de op te vullen vakjes geven de richting aan waarin de kraaltjes gelegd moeten worden.
 • Leg het kraagje op de lichtbak of op het raam en neem de tekening met het verdwijnpotlood over op één helft van het kraagje. Draai vervolgens de tekening om en doe hetzelfde voor de andere helft van het kraagje.
 • Neem een draad, haal door de naald volledig dubbel en leg er onderaan een knoopje in. 
 • Maak een steekje in een op te vullen vorm en haal de naald door de lus.
 • Ga naar een punt van het op te vullen vlak en kom met de naald omhoog. Ben je rechtshandig, werk dan van rechts naar links. Ben je linkshandig, werk dan van links naar rechts. Rijg zoveel kraaltjes aan als nodig om op te vullen. Steek de naald terug naast het beginpunt en rijg opnieuw het aantal kraaltjes dat nodig is.
 • Werk op de lange doorlopende lijnen telkens met twee kraaltjes. *Neem twee kraaltjes op. Steek vervolgens terug tot en met het derde kraaltje en steek je naald weer vooruit door de drie volgende en laatst aangebrachte kraaltjes. Rijg opnieuw twee kraaltjes en herhaal vanaf * Zo krijg je een mooie strakke lijn. In de korte bochten van de krullen werk je best met één kraaltje in plaats van twee.
 • Trek als nodig na het opvullen de draadjes nog een keer extra aan. Steek nog een keer extra je naald door de laatste rij kraaltjes om te bevestigen. Maak een knoopje op het einde en steek horizontaal door de stof naar je volgende beginpunt. Of knip de draad af als je die horizontaal door je stof hebt getrokken. Zo is je draadeinde mooi afgewerkt. Werk zo alle vlakken en lijnen af.
 • Naai in het midden van de bloem een parel vast.
 • Naai een rozet van vijf pailletten rondom de parel. Steek je naald door de bolle kant van de paillet en zet met een steekje links en rechts vast.
 • Naai op de rozet, op elke paillet een kraaltje en een paillet. 
 • Hecht je draad af en steek die horizontaal door je stof.