Voor de Absolute beginner - Juwelen maken

Kralen rijgen kan iedereen! Laat je fantasie de vrije loop bij het kiezen van kleuren en combinaties en werk af met een kwastje in een bijpassende of net contrasterende tint …

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 34349_NL.pdf
Deel dit op: 

Hoe maak je het?

stap 1
dit heb je nodig
  • Schaar
  • Waxed koord of ander fijn koord (indien je de collier afwerkt met een knoop)
  • Kwastje
  • Parels naar keuze
  • Nylondraad + naald + ringslotje en 2 knijpparels (indien je de collier afwerkt met een slotje)
stap 2
zo maak je het

Kies de lengte voor je collier, meet dit idealiter met de draad of koord op je lichaam.
Wil je op het einde eenvoudig een knoopje maken? Hou dan +/- 10cm lengte extra over aan beide kanten, zodat een knoopje maken iets eenvoudiger is (de te lange uiteinden knip je gewoon af).
Bevestig je liever een slotje? Dan zijn enkele extra centimeters voldoende.
 
Rijg de verschillende kralen naar keuze op de draad, ben je halfweg je gekozen lengte? Bevestig dan je kwast door de draad door de opening bovenaan de kwast te halen.
Rijg daarna de kralen verder op de draad voorbij de kwast.
Wil je een symmetrische look? Begin dan met de zelfde parel waar je mee bent geëindigd voor de kwast, als tweede dezelfde zoals de voorlaatste voor de kwast enz. eindig met hetzelfde aantal kralen zodat je kwast mooi in het midden hangt.
 
Voor de sluiting kan je op het einde een dubbele knoop maken (indien je collier lang genoeg is om over je hoofd te halen) of
kan je een slotje bevestigen: Haal de draad door een knijpkraal, door het oogje van het ringslotje en daarna terug door de knijpkraal. Knijp de kraal dicht en verberg het resterende stukje van de draad tussen de parels.