Voor de Leergierige beginners - Juwelen maken

Hét cadeau voor kleine aapjes! Kies je kralen en ga aan de slag. En samen wordt dat nog leuker. Een van jullie telt en sorteert, de ander rijgt … De ideale activiteit voor een woensdagmiddag.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 34863_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

/stuk
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

/stuk

/stuk

/stuk

/stuk

/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x
  • 1 x
  • 1 x
  • 1 x
  • 1 x
  • 1 x

Hoe maak je het?

1. Knip een stuk rijggaren af en rijg het door de naald. Check of je naald fijn genoeg is om een parel te rijgen.

2. Rijg 1 kraal aan de draad (in een kleur die je niet nodig hebt) tot ongeveer 10 cm van het eind en ga er met je naald twee keer doorheen zodat de kraal vastzit.

3. Bekijk je patroon per rij en tel de kralen op de onderste rij, rijg deze aan de draad zoals op de tekening. Eindig met je draad bovenaan. Het gemakkelijkste is om op het breedste punt te beginnen (bv. Bij het vogeltje aan de vleugel)

4. Bekijk de tweede rij op je patroon. Start elke rij altijd met twee kralen. Rijg ze op je draad, ga met de naald onder het lusje tussen twee kralen van je eerste rij en rijg van onder naar boven door je tweede kraal. Rijg dan 1 kraal, ga met je naald onder het volgende lusje tussen twee kralen van de eerste rij, keer terug door de kraal, van onder naar boven. Je kan van links naar rechts werken, of van rechts naar links.

5. Moet je vermeerderen? Doe het dan zo:

Aan het einde (of begin) van de rij voeg je kraal per kraal toe door er telkens door te rijgen.

6. Moet je verminderen? Doe het dan zo:

Rijg terug door de vorige kralen (en via de vorige rij) tot je bij de juiste positie uitkomt.

7. Wanneer je draad bijna op is rijg hem dan door een aantal kralen die met elkaar in verbinding staan en knip het eindje af. Neem een nieuwe draad en rijg hem ergens in je werk in, rijg dan door de kralen naar de plaats waar je verder werkt.

 

8. Afwerken:

Rijg je draad door een aantal kralen in je werk die met elkaar verbonden zijn (zo zie je de draad niet), knip de draad af. Maak de stop-kraal aan het begin los en rijg ook deze draad in je werk.

Knip deze kort af.

 

9. Lijm je werk op de broche.