Voor de Absolute beginner - Breien & haken

Niets dat zoveel voldoening geeft als een kussen breien... Zodra je de smaak te pakken hebt, kun je niet meer stoppen, wedden? Combineer verschillende kussens met verschillende stekenpatronen en maak een blikvanger van je bank!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 36973_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Pluis-resistente Apilou

Kleur: L.Grey - P10 Light grey
€ 3,99/stuk

Op zoek naar zacht garen dat geen pluisjes vertoont? Je hebt het gevonden! Deze Apilou is behalve streelzacht ook speciaal behandeld om pluis-resistent te zijn. Dit betekent dat er bij gebruik geen pluisjes tevoorschijn komen, en mocht er toch een klein pluisje verschijnen, dan verdwijnt dat bij het wassen want Apilou is ook machine-wasbaar. Je item gemaakt met Apilou blijft er dus altijd als nieuw uitzien. Uitermate geschikt om kinder- en babyspullen te realiseren!

- 100% anti-pilling acryl.

- Naalddikte: 3,5 mm - 4 mm.

- Geschikt voor haken en breien.

Meer informatie
Meer kleuren
Aantal: 2

Blinde rits - 3mm

Kleur: 576
€ 2,80/stuk

Dit is een hoge-kwaliteitsrits voor pantalons, rokken en jurken, maar ook voor kussens, enz. Bij een onzichtbare of blinde rits zie je na het innaaien alleen de schuiver van de rits nog langs de buitenkant. Gebruik de naaivoet voor blinde ritsen om de rits makkelijker en mooi in te naaien met de naaimachine. Beschikbaar in verschillende kleuren en maten.

- Niet deelbaar

- 1 schuiver

Meer informatie
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaalden 1p. 40cm

Basisbreinaalden van aluminium, ontworpen voor Veritas. Instapprijs. Een must have voor beginnende breisters.Meer informatie
Maat: 4 mm€ 3,00/stuk

Wolnaalden nr. 1-3-5

Met wol- of maasnaalden kan je je breiwerkje mooi afwerken. Deze naalden zijn dikker en hebben een groter oog dan gewone naainaalden waardoor je dikkere draad of wol moeiteloos kan inrijgen. - 3 stuks op kaart: nr. 1, nr. 3 en nr. 5.Meer informatie
Maat: One size€ 2,49/stuk

Canvas herbruikbare boodschappentas

Bedrukte tas van stevig canvas, perfect om al je creatieve spullen mee te nemen. De handvatten zijn lang genoeg om ze makkelijk over je schouder te dragen. Extra sterk, dankzij de verstevigde bodem. Perfect als alternatief voor een plastic zak.Meer informatie
€ 2,99/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

€ 10,78
Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 2 x Pluis-resistente Apilou (Grijs)
  • 1 x Blinde rits - 3mm (Grijs)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
maat

40 X 40 cm

stap 2
gebruikte steken

Boordsteek 2/2

  • 1ste rij: afwisselend 2 rechte en 2 averechte steken breien
  • 2de rij en alle volgende rijen: de steken breien zoals ze zich voordoen (recht boven recht en averecht boven averecht)
stap 3
stekenverhouding

10 x 10 cm = 23 steken X 30 rijen met breinaalden 4 mm in boordsteek 2/2

stap 4
zo maak je het

Zet 92 steken op en brei boordsteek 2/2 tot je een hoogte van 80 cm bereikt hebt. Begin elke naald met 2 rechte steken en eindig elke naald met 2 averechte steken. Kant alle steken losjes af.

 

afwerking

Plooi je lap van 80 X 40 cm dubbel zodat je een vierkant krijgt van 40 X 40 cm en naai de zijnaden dicht met een wolnaald. De breedte van 40 cm bekom je pas door het breiwerk een beetje uit te rekken als je het over het kussen trekt omdat een boordsteek altijd aanspant en elastisch is.

Naai in de opengebleven zijde een blinde rits.