Ilse Loobuyck - shopmanager Atelier Veritas Leuven, creatieve duizendpoot

Ilse Loobuyck (43) is shopmanager van Atelier Veritas in Leuven. Ze is elke dag samen met een creatief team, tussen mooie stoffen, wol, parels en de laatste modetrends in accessoires… en dat werkt heel inspirerend!

Inspiratie voor nieuwe creaties vind ik overal

Ik hou van: “Rust en natuur, inspiratie laten borrelen, humor, creatief ‘prullen’ tot je het resultaat bereikt dat je in gedachten had.”

Ik word gelukkig van: “Happiness in mijn gezin, met mijn partner, twee dochters en een lieve hond en kat. Creatief bezig zijn is helemaal mijn ding. Als ik maar kan breien, haken en naaien: kleren, accessoires... Ook mijn interieur pak ik regelmatig opnieuw aan. Dat doe ik door de meubelen – nogal vaak volgens mijn gezin – te verplaatsen, nieuwe kussens te maken, een kleurige plaid te haken, andere kleuren kaarsen neer te zetten, een bos bloemen, enz. Telkens zoek ik naar de perfecte balans met hoe ik mij dan (thuis) voel.”

Creaties voor Atelier Veritas: “Een clutch, tasje, sleutelhangers en knijpportemonnees van kurk. De kleine accessoires zijn ideaal om restjes lint en stof te verwerken in een leuk gadget voor jezelf of om cadeau te geven. Kurk is een heel aangenaam materiaal om mee aan de slag te gaan, sterk en toch soepel om te verwerken en makkelijk te combineren. Je maakt er zowel feestelijke als vrolijke dingen mee. Ik maak graag accessoires, ook bijvoorbeeld met restjes stof of passend bij mijn zelfgemaakte kleding…”

Ik ben trots op: “Mijn durf en doorzettingsvermogen om dingen te doen of te bereiken die eerst niet haalbaar lijken.”

Mijn favoriete ontwerp voor Atelier Veritas: “De knijpportemonnee, uit pure nostalgie.”