Harald Ligtvoet - stylist, modeontwerper, kleurigetaartenbakker

Harald Ligtvoet (41) studeerde in 2003 af aan de Modeacademie van Sint-Niklaas en werkt sindsdien als freelancemodestylist voor verschillende Vlaamse tijdschriften. Daarnaast heeft hij een eigen modelabel ‘Harald Ligtvoet’ en bakt hij lekkere kleurige taarten samen met zijn partner Wim onder de naam ‘Sweety Darling’.

Helemaal blij van kleur

Ik hou van: “Mensen om me heen met gevoel voor humor. Dat staat ook centraal in mijn werk, al zijn het soms kleine details die net een styling, een ontwerp of een taart vrolijk maken.”

Ik word gelukkig van: “Kleur! Het doet me leven, maakt me blij.”

Ik ben trots op: “Wat ik al die jaren al heb gedaan. Soms met heftige tegenslagen, maar dat heeft me gemaakt tot de persoon die ik nu ben. Vooral in het harde modewereldje heb ik altijd geprobeerd om in mezelf te blijven geloven, en met beide voeten op de grond te blijven.”

Inspiratie vind ik: “Bij mensen op straat, films, mode en muziek uit de jaren vijftig à zestig. En Londen is voor mij de meest inspirerende stad.”

Creaties voor Atelier Veritas: “Ik heb twee hemden gecustomized. Van een wit mannenoverhemd uit de Kringloopwinkel maakte ik een hemdjurk. Voor de onderkant nam ik een ruitjesprint met jarenvijftigtoets uit de Veritasstoffencollectie. Ik vind het leuk om bestaande kledingstukken uit hun context te halen. Daarnaast toverde ik een oversized hemd om tot een popart-bomberjacket met een grote BAM-broche. Popart is en blijft een geweldige kunstvorm uit de jaren zestig. Strepen, felle kleuren en grafische strakke prints zijn ideaal om zelf een gecustomized ontwerp te maken.”

Mijn favoriete ontwerp voor Atelier Veritas: “Het popart-bomberjacket! Een tijdloos en vrolijk ontwerp, helemaal Harald!”

Meer Harald? www.haraldligtvoet.com