Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Als je deze warme haarband breit, beperk je je niet tot de basissteken, maar leer je geleidelijk bij. Kies je favoriete wol en… veel plezier!                                                              

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 29153_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Roma

Kleur: E00 Red
€ 2,00/stuk

Dit garen geeft je breiwerk een feestelijke uitstraling. Het Roma-fantasiegaren zorgt voor een metallic look, maar voelt toch zeer zacht aan.

- 50% acryl - 50% polyamide

- Naalddikte: 4,5 mm

- Breien en haken

Meer informatie
Aantal: 1

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium rondbreinaald met flexibele kunststofdraad 100cm

Wie niet graag breit met 5 breinaalden zonder knop, gaat beter voor 2 rondbreinaalden. Omdat je vanuit je polsen werkt, heb je sowieso een betere houding en je kan breien zonder naad. Deze rondbreinaald met flexibele kunststofdraad bestaat in verschillende lengtes en diktes, voor grotere en kleinere breiwerken.

Meer informatie
Maat: 4 mm€ 6,30/stuk

Kunststof stekenmarkeerringen

Heel handig, deze set van 21 steekmarkeerringen om makkelijk steken en toeren in je breiwerk te herkennen. Je hangt ze aan je breiwerk als markering om de tel niet kwijt te raken.

 

Meer informatie
Maat: One size€ 4,20/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 1 x Roma (Rood)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

stap 1
maat

+/- 26 cm dubbel gevouwen (rond gebreid)

stap 2
gebruikte steken

Möbiusopzet :
° maak een schuiflus op de linkerkant van de rondbreinaald
° maak een cirkel zodat de draad van de breinaald 1x passeert tussen de punten van de rondbreinaald
° maak de opzet op de rechterkant van de breinaald : houd het garen achter de draad van de rondbreinaald vast met je linkerhand
° haal de breinaald vervolgens langs voren boven en onder de draad door en neem telkens het garen mee (je krijgt een zigzag-beweging van het garen, telkens boven en onder de draad van de breinaald).  De garendraad mag niet gedraaid om de breinaald zitten.  Er worden geen knopen gevormd, enkel een zigzag-beweging rond de draad van de breinaald.
° elke garendraad op de naald = 1 steek
 

stap 3
stekenverhouding

10 x 10 cm tricotsteek = 18 steken x 25 rijen

Bij andere stekenverhouding aantal steken en/of  rijen aanpassen.

Opmerking : bij twijfel enkele steken minder opzetten omdat de haarband een beetje gespannen rond het hoofd moet aanpassen (mag niet los zitten).

stap 4
zo maak je het

96 steken opzetten met Möbiusopzet. Indien een andere stekenverhouding, het vereiste aantal steken opzetten.  Na de opzet de stekenmarkeerder over de rechter breinaald schuiven.

Rij 1 : je neemt vervolgens 1 steek langs de achterkant en 1 steek langs de voorkant op (je steekt in onder de eerste garendraad op de linkerkant van de breinaald, afwisselend langs voor en langs achter).

6 rijen recht breien (tot aan de stekenmarkeerder = 1 rij; telkens de stekenmarkeerder van de linker op de rechter breinaald schuiven), vervolgens 6 rijen averecht breien en nogmaals 6 rijen recht breien.

Steken afkanten (niet te strak).

 

afwerking

 

Draadjes instoppen.