Voor de Leergierige beginners - Breien & haken

Hier komt je kat niet meer uit! En mocht je kat geen liefhebber zijn van haar nieuwe nestje, dan gebruik je deze mand om plaids of tijdschriften in op te bergen.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 32239_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Chunk

Kleur: Grijs/Gris
€ 4,00/stuk

- Deze ultradikke breiwol is perfect voor het maken van XL gebreide accessoires zoals een deken, kussen of wandtapijt. Originele en naturelle look.

- 100% acryl.

- Naalddikte 25 mm.

Meer informatie
Aantal: 2

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 2 x Chunk (Grijs)
 • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

 1. Maak een slipknot.
 2. Haal je werkgaren door deze lus en maak een volgende lus. Haal door de tweede lus een derde lus. Herhaal dit in totaal 20 keer. Je krijgt een soort van vlechtvorm.
 3. Leg deze vlecht plat voor je neer. Haal nu het werkgaren door het onderste gaatje van elke steek en maak een lus. Herhaal dit opnieuw 20 keer.
 4. Wanneer je hiermee klaar bent, breng je de twee uiteindes naar elkaar toe. Met je werkgaren maak je nu een lus door de eerste lus. Je maakt dus letterlijk de cirkel rond. Je bent nu aan het armbreien.
 5. Blijf armbreien. In totaal mag je ongeveer 12 rijen hoog gaan.
 6. Wanneer je hiermee klaar bent, ga je de onderkant van de mand toe maken. Dit doen we al naaiend. Neem naald en draad en ga door de uiterste draad van elke lus. Span heel goed aan totdat je gaatje bijna automatisch sluit. Wanneer dit niet goed lukt omdat het garen te dik is, kan je proberen door maar door de helft van de lussen te gaan. Als er nog steeds een klein gaatje overblijft kan je je overschot van garen gebruiken om het toe te naaien.
 7. Nu gaan we de bovenkant van de mand afwerken. Dit doen we op een manier die doet denken aan wanneer je een gewoon breiwerk afkant. We nemen een eerste en een tweede lus vast. Hierdoor halen we het werkgaren. We hebben dan 1 in plaats van 2 lussen vast.
 8. Neem een tweede lus vast. Haal door deze 2 lussen nu het werkgaren. Je hebt opnieuw maar 1 lus vast. Doe dit de volledige cirkel.
 9. Door je laatste lus mag je nog 1 keer doorgaan met je werkgaren en dan aanspannen. Je kattenmand is bijna klaar!
 10. Werk af door de uiteindes van draad weg te stoppen achter andere draad.

 • Wanneer tussendoor je wol op is, kan je deze simpelweg aan elkaar zetten door hem vast te knopen. De overschotjes wol kan je op het einde nog afknippen!
 • Niet alle katten zijn fan van de mand. Denk eerst even na of jouw kat een wollen mand leuk zou vinden voor je aan deze DIY begint.
 • Heb je een grote kat? Voeg dan enkele steken toe om een groter formaat te realiseren.
 • Wil je kat niet in de mand slapen? Gebriuk de mand dan voor magazines of een plaid in te steken!
 • De mand is eerder nonachalnt van stijl. Wil je dat ze blijft rechtstaan. Ga dan op het einde met metaaldraad tussen het garen.