Elfi De Bruyn – blijmaker & auteur

Elfi De Bruyn (31), auteur van twee boeken over nail art, heeft talloze volgers op Facebook, Instagram en haar blog Glam at Heart. Ze noemt zichzelf magic maker, unicorn lover en vooral ‘spreading happiness since 1985’. Elfi kleurt graag buiten de lijntjes en hoopt ook anderen daartoe te inspireren. Ze woont samen met haar twee hondjes in een kleurrijk appartement in Antwerpen.

Een leven vol magie.

Ik hou van“het kleine geluk: een lief gebaar, een glimlach, een verrassing geven, vrolijke kleurtjes en glitters! Ik ben een dromer… Ik kleur de wereld in de eerste plaats in voor mezelf.”

Ik word gelukkig van “zo veel! Vooral kleine dingen maken me gelukkig: lavalampen, pony’s in de wei, ‘carré confituurkes’, veel glitter, vriendelijk glimlachen naar iedereen op straat, doen wat ik graag doe. Vroeger zag ik geluk als een soort van zoektocht, daar ben ik mee gestopt. Ik heb ingezien dat de weg die je aflegt, waarin je jezelf leert ontdekken het eeuwige geluk is.”

Ik ben trots op “mijn doorzettingsvermogen. Ik heb een periode gekend waar ik plots de magie niet meer kon vinden in dingen. Door trouw te blijven aan mijn waarden, soms alleen te staan in wat ik geloof en waar ik voor sta, heb ik nu ook het gevoel dat alles rond mij, mijn vrienden, werk,… begint te kloppen. Het voelt goed aan. De projecten die ik nu doe, zijn een perfect match, waarin ik volledig mezelf kan zijn en laten zien. Als ik kijk wat ik bijvoorbeeld voor Veritas mag doen of hoe ze mij in de eerste plaats benaderen door te zeggen: ‘We willen echt een Elfi-vibe’, dan ben ik stiekem (niet te veel;-)) een beetje trots, ja.”

Inspiratie vind ik “overal. Ik kijk graag naar mooie dingen. Marble printjes (een heleboel kleuren die in elkaar overvloeien en voor een magisch effect zorgen, nvdr), maar ook taarten, bloemen, mensen op straat. Onlangs gaf iemand me een van de mooiste complimenten: ‘Hoe jij de wereld bekijkt, met zo’n heerlijke naïviteit als een kind. Dat is schitterend. Veel mensen verliezen dat op een bepaalde leeftijd. Koester het maar goed.’”

Voor Atelier Veritas maakte ik “dingen die niet te ingewikkeld zijn, waar je makkelijk een eigen toets aan kunt geven, en telkens met een speelse knipoog, het leven is soms al serieus genoeg: een tote bag met tekst ‘Make it happen’, broches van verschillende soorten materialen, een pomponketting, gepimpte sweaters uit de kringloopwinkel, sandalen met een persoonlijke touch.”

Mijn favoriete ontwerp voor Atelier Veritas: “De sandalen met fake fur die je opnieuw kunt versieren met pins.”

Meer Elfi? www.glamatheart.com@glam_elfi