Voor de Makers met ervaring - Breien & haken

Brei de boord van deze trui in je lievelingskleur en je hebt er weer een passe-partout kledingstuk bij!

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 28421_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Soffio Plus

Kleur: 41
€ 3,95/stuk

Een mohairgaren in de meest gevraagde draaddikte? Dat kan. De fijne en zachte kwaliteit van mohair is overgebracht in dit garen, wat het een warme en toch luchtige look geeft. Soffio Plus is perfect om comfortabele kleding mee te breien die je lekker warm houdt tijdens koude wintermaanden.

- 50% acryl - 40% mohair - 10% wol

- Naalddikte: 4,5 mm

- Geschikt voor haken en breien

Meer informatie
Aantal: 5

Roma

Kleur: E00 Red
€ 2,00/stuk

Dit garen geeft je breiwerk een feestelijke uitstraling. Het Roma-fantasiegaren zorgt voor een metallic look, maar voelt toch zeer zacht aan.

- 50% acryl - 50% polyamide

- Naalddikte: 4,5 mm

- Breien en haken

Meer informatie
Aantal: 2

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Aluminium breinaald 1p. 40cm

Deze aluminium breinaalden met knop zijn van de allerhoogste kwaliteit. Ze zijn glad, hebben geen poriën en roesten niet, waardoor ze optimaal glijden. Ook zijn deze breinaalden niet te stomp en niet te puntig, zodat het splijten van de draad bij het breien vrijwel onmogelijk is. Kortom, een plezier om mee te breien. De knoppen van de naalden zijn gecodeerd naar kleur en nummering, zodat ze gemakkelijk onderscheiden kunnen worden. De knop verhindert het afglijden van de steken. Twee jaar garantie. In verschillende maten beschikbaar.Meer informatie
Maat: 4,5 mm€ 4,09/stuk

Aluminium rondbreinaald met flexibele kunststofdraad 40cm

Sokken, een kraag of een muts breien is eenvoudig met 2 rondbreinaalden. Dé oplossing voor wie niet graag breit met 5 breinaalden zonder knop. En omdat je vanuit je polsen werkt, heb je sowieso een betere houding. Deze rondbreinaald met flexibele kunststofdraad bestaat in verschillende lengtes en diktes, voor grotere en kleinere breiwerken. Met deze rondbreinaalden brei je ook zonder naad, een echte troef!

Meer informatie
Maat: 4,5 mm€ 6,19/stuk

Stalen stekenhouders 13cm

Op een stekenhouder kan je tot 23cm aan steken kwijt die je tijdelijk niet hoeft te breien. Het ziet eruit als een lange veiligheidsspeld met een stompe punt. De steken kan je doorschuiven naar beide kanten van de naald. Set van 2 exemplaren, onmisbaar in elke handwerkkist.

Meer informatie
€ 4,09/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Kies

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
  • 5 x Soffio Plus (Beige/Ecru)
  • 2 x Roma (Rood)
  • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

Stap 1
Gebruikte steken

Boordsteek 1/1

• 1ste rij: afwisselend 1 rechte en 1 averechte steek breien.

• 2de rij en alle volgende rijen: de steken breien zoals ze zich voordoen (recht boven recht en averecht boven averecht).

 

Rechte tricotsteek

• 1ste rij: alle steken recht breien.

• 2de rij: alle steken averecht breien.

• Deze 2 rijen steeds herhalen.

 

Stekenpatroon

Stap 2
Stekenverhouding

10 x 10 cm = 19 steken x 27 rijen met Soffio Plus in tricotsteek

Stap 3
Maat

S – M - L

Stap 4
Zo maak je het

Rugpand

Zet 78 – 82 - 86 steken op met Roma (breinaalden 4,5 mm van Prym) en brei 4 cm in rechte tricotsteek. In de laatste teruggaande rij 9 meerderingen verdelen. Met de verkregen 87 – 91 – 95 steken de 24 rijen van het stekenpatroon breien.
Brei verder in rechte tricotsteek met Soffio Plus tot een totale hoogte van 40 cm. Aan weerszijden voor de armsgaten 1 x 2 steken afzetten. Bij een totale hoogte van 57 – 57 - 58 cm voor de schouders aan weerszijden 2 x 7, 2 x 5 – 2 x 7, 2 x 6 – 4 x 7 steken afzetten. De middelste overgebleven 35 steken op een hulpnaald laten wachten.

 

Voorpand

Zoals het rugpand breien.
Voor de halsuitsnijding bij een totale hoogte van 52 cm de middelste 15 steken op een hulpnaald laten wachten. Aan weerszijden van de hals elke 2de rij nog 3 x 2 en 4 x 1 steken afzetten. Bij een totale hoogte van 57 - 57 – 58 cm de schouders afzetten zoals bij het rugpand.

 

Mouwen

Zet 39 – 39 – 43 steken op met Roma en brei 4 cm in rechte tricotsteek. In de laatste teruggaande rij 6 meerderingen verdelen. Met de verkregen 45 – 45 – 49 steken de 24 rijen van het stekenpatroon breien.

Brei verder in rechte tricotsteek met Soffio Plus en aan weerszijden elke 10e rij nog 9 x 1 steek meerderen op 1 steek van de kant. Bij een totale hoogte van 48 cm de 63 – 63 – 67 steken losjes afzetten.

Stap 5
Afwerking

De schoudernaden sluiten.

Met Soffio Plus voor de kraag met de rondbreinaald de 35 steken van het rugpand opnemen zonder ze te breien. 12 – 12 - 14 steken opnemen uit de linker halsrand, 15 steken van het voorpand recht breien en 12 – 12 – 14 steken opnemen uit de rechtse halsrand. Met deze 74 – 74 – 78 steken een 1e rij averecht breien. Verder breien in boordsteek 1/1 tot een hoogte van 18 cm en de steken losjes in boordsteek afzetten.

De mouwen inzetten en de zij- en mouwnaden sluiten.

Onder en boven het stekenpatroon nog willekeurig enkele steekjes naaien in de tegengestelde kleur.