Peterschappen en een naaiatelier ism Cunina

Veritas steunt een aantal sociale initiatieven, waaronder Cunina. Het doel? Samen goed doen, voor elkaar en een ander. Bouw je mee aan een naai-atelier in Oeganda?

Cunina is een Vlaamse ontwikkelingsorganisatie die al 25 jaar kansarme kinderen in het Zuiden naar school stuurt via persoonlijke peterschappen. Cunina wil haar petekinderen niet alleen toegang geven tot lager en middelbaar onderwijs, ze wil hen ook kwaliteitsvol onderwijs bieden. Dat doet ze door scholen te bouwen, leerkrachten op te leiden en voor degelijk schoolmateriaal te zorgen.

Ook Veritas draagt zijn steentje bij. Dankzij een nieuwe structurele samenwerking met Cunina schenkt elke Veritas winkel onderwijs aan een petekind in Nepal, Oeganda of Zuid-Afrika én financiert Veritas de bouw en inrichting van een naai-atelier in Oeganda. Op die manier leren een 160-tal kinderen vanaf de vijfde klas vaardigheden die ze hun leven lang kunnen gebruiken.

Doe je mee?
Ook jouw Veritas winkel kreeg het peterschap over een kind. Gun je hem/haar een zorgeloze schooltijd? Misschien kun je wel wat centjes missen voor zijn/haar opleiding. Informeer in je winkel welke specifieke actie zij op touw zetten en hoe je kunt helpen.

Alvast bedankt!