Sjaal en muts Soraya

DIT HEB JE NODIG:

  • Soraya: voor de sjaal 500 g en voor de muts 100 g in de kleur herfst nr. 07923.
  • Van Prym: voor de sjaal 2 breinld. nr. 6 en voor de muts 1 rondbreinaald, 40 cm lang, en 5 korte breinld. zonder knop nr. 6.

Gebruikte steken:

  • Boordpatroon: afwisselend 2 s. recht, 2 s. av. breien.
  • Tricotsteek: heeng. nld. recht, terugg. nld. av.; in toeren alleen recht breien.
  • Basismotief: zie telpatroon. De nld. / toeren zijn zó getekend, zoals het motief zich voordoet op de voorkant van het werk. Heeng. nld. en toeren van rechts naar links en terugg. nld. van links naar rechts lezen. De omslagen in terugg. nld. av., in heeng. nld. en toeren recht breien. De 1e t / m 8e nld. / toer herh.
  • Proeflapje: 15 s. en 20 nld. / toeren = 10 x 10 cm.

 

ZO MAAK JE HET:

 

sjaal

63 s. opzetten, eerst 1 terugg. nld. av. breien en dan verder werken als volgt: kants., 60 s. in basismotief [= 5x het pg. van 12 s.], 1 s. in tricotsteek, kants.

Op ca. 220 cm hoogte, na een 3e nld. van het motief, nog 1 terugg. nld. av. breien over alle s. en omslagen.

De volgende nld. recht breien en tegelijk alle s. afkanten.

 

muts

Met de rondbreinld. 76 s. opzetten, de toer sluiten en 4 cm in boordpatroon breien. In de laatste toer, gelijkmatig verdeeld, 8 s. meerderen [= telkens 1 s. gedraaid recht uit het dwarsdraadje breien] = 84 s.

Verder breien in basismotief = 7x het pg. van 12 s.

Op ca. 20 cm hoogte, na 32 toeren in het motief, verder breien in tricotsteek. Hierbij in de 2e toer beginnen met minderen. Hiervoor 12x elke 7e s. merken en deze s. met de s. ervoor recht samenbreien. Deze minderingen in elke 2e toer nog 5x her­ halen [en wanneer nodig verder werken met de nld. zonder knop]. Na de laatste toer met minderingen nog 1 toer recht breien. Dan een dubbele draad door de laatste

12 s. rijgen en deze vast bij elkaar trekken. Totale hoogte = ca. 26 cm.

telpatroon muts en sjaal Soraya

No

Shop benodigdheden