Onze plus-size collectie gaat nu tot maat 52

Lien Degol: “Pas een paar kleine details aan en je ziet er zoveel eleganter uit”

 

Styliste Lien Degol, bekend om haar no-nonsense aanpak, werkte de afgelopen jaren als modespecialiste mee aan tal van projecten voor tv en magazines en had haar eigen make-overprogramma’s. Veritas vroeg Lien om stylingadvies bij de plus-size modellen uit de nieuwe naaicollectie. Het resultaat zie je hier en op de volgende bladzijden: eigentijdse en trendy silhouetten die elke vrouw met een maatje meer doen stralen! 

 

Creatief magazine Nr. 6: naaien

Koop het hier! >

Wat vond je van de samenwerking met Veritas?

“Heel leuk. Ik ben een echte accessoirezot en voor mij is naar Veritas gaan hetzelfde als naar de hemel gaan. Uiteraard ben ik ook zeer geflatteerd dat ik gevraagd ben om deze opdracht te doen. Het is een manier om mijn plus-size expertise te tonen en mee te geven aan de Veritas klant.”

 

Waar moeten vrouwen met een maatje meer op letten?

“De keuze van de stof is cruciaal: een zwaardere tricot die goed doorvalt, neemt kleine oneffenheden en probleemzones vlugger weg. Zo’n zware tricot ‘plakt’ ook niet aan billen of buiken. Erg belangrijk bij plus-size kleren zijn de verhoudingen. Met kleine details kun je het geheel gestroomlijnder doen lijken: een schouderlijn die naar binnen wordt gebracht, de plooien van de rok die lager starten op de buik, ronde halslijnen die iets meer uitgesneden worden en een driekwartmouw, die eleganter oogt dan een klassieke lange mouw.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welk stuk uit de collectie vind je het mooist?

“De lange jas met de bronzen versieringen is een echte topper voor dit seizoen. Een verrassende textuur, supergoede afwerking, ideale lengte: deze jas kun je combineren met alle trendy stukken die binnenkort in de winkels hangen.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Wat heb je zelf gekozen om te dragen? 

“De lurex top: zowel het model als de print met glans sluit perfect aan bij de look die ik deze winter wil dragen, de mix & match trend. Ik heb de top gecombineerd met een rok in pailletten maar je kunt ’m gerust ook iets minder wild combineren met een eenvoudige skinny jeans of een bordeaux kokerrok.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Welk silhouet vind je het meest geslaagd?

“De blauwe midirok gecombineerd met de blauwe zijden blouse. Die look staat voor een jong meisje van 25, met baskets eronder, maar ook een vrouw van 55 raakt ermee weg en ziet er nog heel elegant uit.”