Voor de Absolute beginner - Juwelen maken

Voor deze prachtige hangers heb je geen schakels of tangetjes nodig. Krimpfolie en creativiteit volstaan. Het materiaal is fantastisch: je tekent, schildert of stempelt een ontwerp naar keuze op de krimpfolie, knipt het uit in de gewenste vorm en perforeert een gaatje op de plek waar je de koord wilt bevestigen.

Vervolgens stop je het in de oven. Het komt er stukken kleiner, en stukken steviger uit. Tip: experimenteer ook eens met lijm en bronspoeder voor een prachtig resultaat.

Download de werkomschrijving: 
PDF icon 25783_NL.pdf
Deel dit op: 

Wat heb je nodig?

Set van 5 vellen transparante krimpfolie

Kleur: Transparant
€ 5,99/stuk

- Transparante krimpfolie die tot 50% van de oorspronkelijke grootte kan gereduceerd worden. Om je eigen sieraden te maken, magneten, sleutelhangers en nog veel meer. Creëren, knippen, bakken en ... klaar!

- Geschikt voor gebruik met de snijmachine.

- Kan geperforeerd, gestempeld, gekleurd, geëmbosseerd en beschilderd worden. Let op: álle bewerkingen (kleuren, knippen, perforeren, ...) moeten gebeuren vóór het krimpen!

- Lees vóór gebruik aandachtig de gebruiksaanwijzing achteraan de verpakking.

Meer informatie
Aantal: 1

Metallic bronspoeder 10 g

Kleur: Goud
€ 3,00/stuk
Dit bronspoeder geeft al je creatieve projecten met Fimo-klei een gesofisticeerde toets. Het heeft een metallic glans en is makkelijk aan te brengen. Dit poeder maakt je kunstwerkjes écht af! Meer informatie
Aantal: 1

Liquid gel 50ml

Kleur: 999
€ 5,00/stuk

Fimo Liquid is een super transparante, vloeibare gel die je op je creaties kan aan brengen om extra te harden in de oven. Super flexibel in gebruik en handig voor echte Fimo-fans.

- Transparant - Flexibel - Verschillende gebruiksmogelijkheden - Kan vermengd worden met olieverf en kleurpoeder  

 

 

Meer informatie
Aantal: 1

Glanslak

Kleur: Transparant
€ 3,00/stuk
Deze glanslak geeft je Fimo-creaties een afgewerkte, glanzende look en extra bescherming. Makkelijk aan te brengen met een penseel of kwast. Droogt transparant op. Volg de handleiding en richtlijnen op de verpakking.Meer informatie
Aantal: 1

Hasulith juwelenlijm

Kleur: 999
€ 4,99/stuk

- Kleurloze lijm, geschikt voor het lijmen van sieraden, haarspeldjes en ook voor Swarovski stenen. Lijmt materialen als metaal, glas, hout en harde kunststoffen. - Maak vóór het lijmen het oppervlak goed schoon. - Hou rekening met een droogtijd van 24 uur. - Niet geschikt voor zachte kunststoffen en schuimrubber. - Lees vóór gebruik aandachtig de veiligheidsvoorschriften op het etiket.

Meer informatie
Aantal: 1

Katoenkoord 2mm - per meter

Kleur: Bruin
€ 0,50/meter
Gewaxte katoenkoord van uitstekende kwaliteit, voor het maken van een uniek juweel, een plantenhanger in macramé of een ander decoratief accessoire. Laat je inspireren en ga snel aan de slag!Meer informatie
Aantal: 100cm

Katoenkoord 2mm - per meter

Kleur: Wit
€ 1,10/meter
Gewaxte katoenkoord van uitstekende kwaliteit, voor het maken van een uniek juweel, een plantenhanger in macramé of een ander decoratief accessoire. Laat je inspireren en ga snel aan de slag!Meer informatie
Aantal: 100cm

Atelier Box

Kleur: N00
€ 0,00/stuk

Bestel een idee en je ontvangt het in deze mooie en gratis Atelier Box. Leuk om cadeau te doen, maar minstens even leuk om voor jezelf te houden!

Meer informatie
Aantal: 1

Stappenplan

Bij je bestelling sturen we je een werkbeschrijving mee die je stap voor stap uitlegt hoe je dit idee kunt maken. Kies hieronder de taal waarin je dit stappenplan wenst te ontvangen.

Vergeet zeker niet…

Naai-/huishoudschaar 16,5 cm

Deze schaar is multifuctioneel: perfect bij naaiklussen, maar ook prima in het huishouden. Met de hoogste precisie en veiligheid. En door de softgrepen ook erg aangenaam in gebruik.

- 16,5 cm

Meer informatie
Maat: One size€ 17,80/stuk

Ga zelf aan de slag met de Atelier box

Eventuele kortingen worden verrekend in het winkelmandje.
 • 1 x Set van 5 vellen transparante krimpfolie (Transparant)
 • 1 x Metallic bronspoeder 10 g (Goud)
 • 1 x Liquid gel 50ml (No Color)
 • 1 x Glanslak (Transparant)
 • 1 x Hasulith juwelenlijm (No Color)
 • 100cm Katoenkoord 2mm - per meter (Bruin)
 • 100cm Katoenkoord 2mm - per meter (Wit)
 • 1 x Atelier Box (No Color)

Hoe maak je het?

 • Knip de folie volgens de gewenste vorm 3 x groter dan de gewenste grootte. De folie zal immers tot 3 x de oorspronkelijke grootte krimpen in de oven. Knip parallellogrammen, halve cirkels, druppelvormen, driehoeken, ….
 • Kleur de vormen in aan de ruwe kant (eventueel met een schuurpapier één kant schuren) van de folie. Dit zijn de mogelijkheden:
  • met potloden: de lijntjes blijven zichtbaar op het eindresultaat
  • met viltstiften: minder lijntjes maar ook minder felle kleuren
  • met een permanente stift: om lijnen extra te accentueren
  • met metallic brons (of goud) poeder: leg eerst een basislaagje Fimo liquid gel, wacht enkele minuten en bevestig dan voorzichtig met een fijn penseeltje de bronspoeder.
 • Maak gaatjes met de perforator op de plaatsen waar het hangkoordje zal vastgemaakt worden.
 • Verwarm de oven voor op 160°.
 • Leg de vormpjes op bakpapier in een schaal of plaat en schuif in de hete oven.
 • Na enkele seconden zullen de vormpjes beginnen krullen. Wacht totdat de vormpjes terug plat worden en haal ze uit de oven. Leg ze onmiddellijk onder een boek zodat ze kunnen afkoelen en zodat ze plat blijven.
 • Breng een laagje vernis aan op de delen met brons poeder. Zo voorkom je dat het poeder loskomt. Laat het vernis drogen.
 • Kleef eventueel sommige vormpjes op elkaar met de juwelenlijm.
 • Trek de koordjes door de gaatjes en knip af op de gewenste hoogte. Maak een knoopje bovenaan.