Op vakantie met de kids: de tips
  • Home
  • Blog
  • Op vakantie met de kids: de tips

Op vakantie met de kids: de tips

Op vakantie met de kids? Stay cool & don't stress! Er bestaan oplossingen waardoor groot en klein optimaal kunnen genieten van de summer vacay!

Just do it!

Heb je twijfels of je wel op vakantie zou gaan met de kinderen? Tip nummer 1: gewoon doen! Je laat hen nieuwe plekken zien en samen maken jullie leuke herinneringen.

Om hen warm te maken voor het idee kun je thuis al aan de slag. Trek er samen op uit en schaf voor elk van hen al een hippe zwembroek of bikini aan die ze zelf mogen kiezen. Stuur ze alvast in de juiste richting met deze kleurrijke ideetjes.

Pak slim in

Uiteraard vergt reizen met kinderen meer voorbereiding dan een weekendje weg met je lief. Boekentasje, speelgoed, kinderwagen, etc… Je kent het ongetwijfeld. Slim inpakken is de boodschap. Neem kleine flesjes shampoo en douchegel mee om gewicht te besparen én oponthoud te vermijden bij de controle. Hou ze bij voor je volgende trip en zo kan je ze blijven gebruiken. Zero waste, altijd goed!

De reis zelf kan ook vermoeiend zijn. Nu en dan een dutje is dus zeker aangeraden. Neem een kussentje mee in het vliegtuig of de auto, zodat de kids overal kunnen wegdromen. En jij bent verlost van het steeds terugkerende ‘Is het nog ver?’. 

Dagje aan het zwembad

Ook voor een dagje aan het zwembad ben je beter goed voorbereid. Om te vermijden dat je kinderen zich gaan vervelen (en jij gestoord wordt bij het lezen van je favoriete boek ;-)) neem je best iets mee ter entertainment. Deze opblaasbare ananas bijvoorbeeld, die uren waterpret oplevert.

Safety first

Kinderen zijn zich nog niet bewust van de gevaren van zon en warmte. Smeer ze dus goed in om te vermijden dat je ’s avonds met een kreeftje in huis zit. Zet ze een hoedje of een pet op om hun gezichtje uit de zon te houden. En om helemaal op safe te spelen kun je kiezen voor een zwemshirt met uv-bescherming. Better safe than sorry… 

Kiezeltjes, stukjes glas, slippartijen langs de rand van het zwembad: voorzie ook slippers om hun blote voetjes te beschermen. Ga voor exemplaren met kleurtjes en motiefjes, die vergeten ze liever niet!

ENJOY!

Last but definitely not least: enjoy! Geniet van de tijd samen met je kinderen en maak mooie herinneringen. Leg ze voor eeuwig - of toch heel lang - vast in een vakantiedagboek. Elke dag een korte samenvatting, en na je reis plak je er de foto’s bij. Zo heb je al snel een dagboek vol mooie momenten.

Voordeel: deze herinneringen kunnen tegen een stootje. Je bent ze dus niet kwijt als je je gsm verliest of als hij stukgaat.

Laat je weten hoe jouw vakantie is verlopen en welke accessoires de toppers waren bij je kroost? Deel je foto met #veryveritas of laat een reactie achter hieronder in de comments.