Ondernemerskampen voor jongeren zijn een hit
  • Home
  • Blog
  • Ondernemerskampen voor jongeren zijn een hit

Ondernemerskampen voor jongeren zijn een hit

De Junior Argonauts helpen jongeren in hun ontdekkingstocht naar wat ze écht graag doen. Tijdens hun ondernemerskampen leren ze hen op een speelse manier wat het is om een bedrijfje of initiatief uit de grond te stampen. De kampen gaan van artificial intelligence tot bloggen en fashion, telkens gesteund door bedrijven in die verschillende domeinen. Bij Veritas kunnen we ons helemaal vinden in het fashionkamp en daarom zetten we er ook graag mee onze schouders onder. Jongeren inspireren en een creatieve beweging in gang zetten, daar draait het om. 

Fashion van A tot Z

Vanessa Boel, head of styling bij Veritas, ging een kijkje nemen bij het fashionkamp begin juli. Twintig deelnemers tussen 13 en 17 jaar leerden er de kneepjes van het vak: een collectie ontwerpen, een businessplan schrijven, een marketingcampagne bedenken, ...

Vanessa: “Ik was vooral aangenaam verrast door de verscheidenheid aan deelnemers. Oké, het waren voornamelijk meisjes – en drie moedige jongens –, maar ze kwamen uit alle uithoeken van Vlaanderen. Ik gaf hen een kijkje achter de schermen bij Veritas, deed een mini-trendpresentatie over onze wintercollectie, en legde uit hoe het er op onze styling&DIY-afdeling aan toegaat.”

Passie voor creatie

Niet elke deelnemer had een fashion-achtergrond of wilde erna per se iets in de modebusiness gaan doen, maar ze waren stuk voor stuk nieuwsgierig naar ondernemen en gepassioneerd om creatief bezig te zijn.

Vanessa: Mijn grote boodschap was vooral dat je ervoor moet gaan als je ergens in gelooft. Hard werken, want niets komt vanzelf, en gaan! ‘s Avonds maakte ik ook deel uit van een kleine jury. Dat moment was er vooral om te sparren met de jongeren en feedback te geven als professional. Ze waren de week nog maar net gestart, dus heel concreet konden (en mochten) ze nog niets hebben, maar ze waren wel benieuwd naar wat we konden meegegeven. Sommigen waren heel eager om te vertellen waarmee ze bezig waren, anderen wat meer timide. Het mooiste compliment kreeg ik van een collega-jurylid die me achteraf kwam vertellen dat een van de jongens echt toffe ideetjes had gekregen door wat we zeiden. Hij zat plots helemaal in de juiste positieve vibe, terwijl hij aanvankelijk maar wat afwezig leek. En daar doen we het voor!”

Zin om zelf deel te nemen aan zo’n cool ondernemerskamp of om je kinderen in te schrijven? Surf dan naar de website of Facebookpagina van Junior Argonauts.