• Home
  • Blog
  • Minimutsjes breien voor het goede doel

Minimutsjes breien voor het goede doel

Breien en tegelijk bijdragen aan een goed doel, klinkt dat niet geweldig? Het kan met de goedgemutste breicampagne van Innocent. Dus haal je breinaalden al maar boven en maak een minimutsje ten voordele van Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg). Zij organiseren in België allerlei acties om mensen in armoede te helpen. 

Hoe maak je een mutsje?

Mutsjes breien is simpel én super snel. Het enige wat je nodig hebt, zijn 2 breipennen en een bolletje wol. Met deze handige patronen ga je meteen van start.

Heb je nog geen wol in huis? De Laura-wol is ideaal om mutsjes mee te breien. Hij is verkrijgbaar in 6 vrolijke kleurtjes én is bovendien momenteel afgeprijsd. Je koopt hem nu voor maar 5 euro i.p.v. 12,95 euro tot en met 3 december 2017 of tot einde voorraad. Zo brei je vliegensvlug een kleurrijke berg mutsjes.

Is je mutsje klaar?

Breng je mutsje binnen in één van onze winkels. Dat kan tot 3 december 2017. Vanaf februari 2018 vind je je mutsje dan misschien wel terug op een lekkere smoothie van Innocent in je plaatselijke supermarkt. Ze zorgen niet alleen voor een instant vrolijk gevoel, maar je steunt er ook het goede doel mee. Per verkochte gemutste smoothie gaat namelijk 20 cent naar Samen Tegen Armoede (Welzijnszorg). 

Zij gingen al aan de slag

Om de goedgemutste breicampagne van start te laten gaan, organiseerde Veritas op 17 oktober workshops om samen mutsjes te breien. Iedereen kon gezellig komen breien en genieten van een Innocent smoothie. Hier enkele sfeerfoto’s van het brei-atelier in Docks te Brussel. 

De sterren van deze campagne? Dat zijn ongetwijfeld Nelly en haar dochter Hilde. Zij zorgden al voor een enorme bijdrage aan de breicampagne: maar liefst 1350 flesjes werden door hen voorzien van een zelfgebreid mutsje. Daarom werden ze in de bloemetjes gezet door Veritas Brugge en Louise van Innocent. Nogmaals dankjewel, Nelly en Hilde!  

Nog een fanatieke breister is Alida uit Duisburg-Tervuren. Als 74-jarige brei-oma van de Vrije Basisschool Maleizen leert ze de leerlingen breien. Dit jaar stimuleert ze haar jonge cursisten om deel te nemen aan de Goedgemutste Breicampagne, zo dragen zij ook hun steentje (of is het mutsje?) bij. 

Hoe meer mutsjes, hoe beter! Dus wil jij mee een eind breien aan armoede? Ga dan meteen aan de slag! Je kan je mutsje(s) nog binnenbrengen in elke Veritas winkel tot 3 december 2017. Nog meer weten over de inzamelactie? Hier vind je alle info over de Goedgemutste Breicampagne.