• Home
  • Blog
  • Maak kennis met het designteam van Veritas

Maak kennis met het designteam van Veritas

De nieuwe prints en motieven van onze stoffen, stoflapjes en kleren zijn vaak creaties van onze in house designers, Ann en Bart. Ze laten zich inspireren door de nationale en internationale catwalks en borduren daarop voort.

Nationale en internationale inspiratie

Ann Desart en Bart Willems tekenen de leuke prints en motieven die je telkens weer bij Veritas ziet. Maar daar gaat heel wat voorbereiding aan vooraf. "We onderzoeken de consumententrends, volgen wat er gebeurt op de nationale en internationale catwalks en beginnen dan aan onze eigen collecties."

Prints alom op de catwalk

"De catwalks voor deze zomer toonden één en al kleur en prints. Wij haalden er de inspiratie om onze eigen printmixen samen te stellen. We bepalen welke bloemen of vormen belangrijk zijn en met welke techniek we ze gaan uitwerken: fotografisch, aquarel, contouren, ..."

Veritas designers bekijken print
En dan … designen

"Prints ontwerpen doen we op verschillende manieren. Sommige schetsen we met de hand en bewerken we nadien op de computer. Voor andere maken we collages van foto's, die we dan weer op de computer verder uitwerken. En nog andere tekenen we rechtstreeks op de computer. Zo krijg je telkens andere effecten."

Het resultaat

"Onze ontwerpen laten we op stof drukken en dan is het vol spanning afwachten tot de stalen binnnenkomen. Die checken we op hun kwaliteit en hun kleurechtheid. Komen de motieven helemaal tot hun recht, zijn de kleuren precies zoals we ze bedoelden? Als alles voor ons goed zit, dan geven we een go en gaan ze definitief in productie."

Veritas designers controleren print
Veritas designers controleren print

Vond je het leuk, deze kijk achter de schermen? Toon ons je mooiste printlooks met de #veryveritas en je zelfmaakcreaties met de #madewithveritas.